Ξεγελώντας τη θλίψη μας...

Του Στράτου Ιωακείμ ([email protected])

Τριήμερου κεφιού περιμένει την Ελλάδα λόγω των αποκριών, με αποκορύφωμα την Καθαρά Δευτέρα. Προηγήθηκαν καρναβαλικές παρελάσεις και εκδηλώσεις που έστω και πρόσκαιρα άλλαξαν την καθημερινότητά μας.

Το διασκεδαστικότερο όλων, ομολογώ, ήταν η επίσκεψη του κλιμακίου της τρόικας. Περιόδευσαν από υπουργείο σε υπουργείο και φορώντας τη «μάσκα του μνημονίου»

έπαιξαν το δικό τους παιχνίδι. Και πάλι, είχαν το ρόλο του κακού, που πιέζει για αίμα, την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση παλεύει σθεναρά... Τι ακριβώς παλεύει, την ώρα που όλα όσα λένε οι τροϊκανοί έχουν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή της, δεν το καταλαβαίνω. Για να το λένε όμως, έτσι θα είναι: και επειδή είμαι καλοπροαίρετος, τους πιστεύω.

Την Πέμπτη, έφυγαν οι υπάλληλοι των δανειστών μας. Θα γυρίσουν λένε σε δύο εβδομάδες. Τους τιμώ. Μας άφησαν ήσυχους για να ξεφαντώσουμε το ΣαββατοΚυριακοΔεύτερο, τρώγοντας ζεστές λαγάνες και πετώντας χαρταετούς.

Μας αξίζει βρε αδελφέ, να ρίξουμε με την ησυχία μας τις σερπαντίνες και τα κομφετί μας. Και σε αυτό βγάζω το καπέλο στην κυβέρνησή μας. Με το μοναδικό της τρόπο, τους έδιωξε και μπορεί να μην τους το είπε φόρα-παρτίδα, όμως είμαι σίγουρος πως αυτό είχε στο μυαλό της. Να αποδεσμευτεί (κάτι μου θυμίζει αυτή η λέξη...) από την παρουσία των τροϊκανών, για να μπορούμε να κάψουμε με τη ησυχία μας τον Καρνάβαλο.

Ποιον Καρνάβαλο; Ας αποφασίσει ο καθένας μόνος του...

Keywords
Τυχαία Θέματα