Ξεκινά το πρόγραμμα κομποστοποίησης στο Περιστέρι

Ο Δήμος Περιστερίου στην προσπάθειά του να αναπτύξει ακόμη περισσότερο τις μεθόδους ανακύκλωσης, διεκδίκησε και πέτυχε την ένταξή του στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, όπου αφορά την εφαρμογή της οικιακής κομποστοποίησης (οργανικών και φυτικών απορριμμάτων).

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Περιστερίου καλεί τους δημότες που επιθυμούν να συμμετάσχουν δωρεάν στο πρόγραμμα τοποθετώντας στον κήπο τους κάδους κομποστοποίησης (διαστάσεις: όγκος 280lt, ύψος 84cm και διάμετρος βάσης 79cm), να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση

Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής, στα τηλέφωνα: 2105740200-9 (εσωτερικό 109), 2105764016. Ώρες και ημέρες επικοινωνίας: 07.00-15.00, από Δευτέρα έως και Παρασκευή.

E-mail: [email protected].

Τι είναι η κομποστοποίηση

Η κομποστοποίηση είναι μια μέθοδος ανακύκλωσης των οργανικών απορριμμάτων κατά την οποία τα οργανικά σκουπίδια (φαγητά, φύλλα, χόρτα, κλαδιά, φρούτα, φλούδες, κ.λ.π.) μετατρέπονται σε εδαφοβελτιωτικό υψηλής ποιότητας.

Με αυτόν τον τρόπο μειώνονται τα απορρίμματα που πηγαίνουν στις χωματερές, δεν επιβαρύνεται το περιβάλλον και το τελικό προϊόν που προκύπτει μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εδαφοβελτιωτικό σε κήπους και καλλιέργειες.

Στον κάδο κομποστοποίησης (κήπου) μπορούμε να ρίξουμε:

-         Οργανικά που έχουν άζωτο: Φρούτα και λαχανικά, Φρεσκοκομμένη χλόη (γκαζόν) και αγριόχορτα, Χλωρά κλαδέματα (πράσινα φύλλα), Υπολείμματα από καφέ και αφεψήματα, Τσόφλια αβγών, Φρέσκια κοπριά από κότες, αγελάδες, κουνέλια).

-         Οργανικά που έχουν άνθρακα: Ξερά κλαδέματα με καφέ φύλλα, Ξεραμένη χλόη (γκαζόν) και αγριόχορτα, Χαρτί κουζίνας, Χαρτοπετσέτες, Άχυρο, Πριονίδι, Φλούδες κορμών, Στελέχη καλαμποκιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα