Ξιφασκία με ... κινητά! (video)

Απίστευτη εφαρμογή ανέπτυξαν οι ερευνητές της Μicrosoft , καθώς να ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες εφαρμογές τότε πολύ σύντομα τα κινητά με λειτουργικό Windows Phone θα μπορέσουν να εκτοπίσουν τα υπόλοιπα smartphones της αγοράς.
Τα Windows Phones μπορούν να γίνουν τα lightsabers της καθημερινότητας, τα γνωστά φωτόσπαθα του Star

Wars καθώς στην Microsoft Research ανέπτυξαν την εφαρμογή που που επιτρέπει την ψηφιακή ξιφομαχία μεταξύ δύο αντιπάλων με τη χρήση της τεχνολογίας FAR, η οποία κάνει ηχητικό εντοπισμό του κινητού του αντιπάλου, τοποθετώντας το ουσιαστικά στον χώρο και τον χρόνο με τέτοιο τρόπο που αντιδρά σαν σπαθί σε πραγματικό χρόνο!

Η τεχνολογία επιτρέπει σε ένα τηλέφωνο να παράγει έναν μοναδικό ήχο, ενώ το άλλο υπολογίζει την απόσταση που το χωρίζει από το πρώτο Windows Phone, με τον υπολογισμό του χρόνου που χρειάζεται ο ήχος για να φτάσει στο μικρόφωνο του. Η εφαρμογή θα λειτoυργεί μόνο στα Windows Phone έκδοση 8. Οι δημιουργοί του application κάνουν λόγο για ακρίβεια που φτάνει στα 2 εκατοστά με τη μέγιστη απόσταση να είναι τα 15 εκατοστα, άρα οι ξιφομαχίες θα γίνονται από πολύ στενές αποστάσεις.
May the force be with you.. και καλές ξιφομαχίες!

Keywords
Τυχαία Θέματα