Υεμένη: επίθεση αυτοκτονίας έξω από την υπηρεσία πληροφοριών στο Άντεν

Δύο νεκρούς είχε ως αποτέλεσμα έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα έξω από το κτίριο της υπηρεσίας πληροφοριών στο Άντεν της νότιας Υεμένης, όταν εξερράγη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν οι δύο ύποπτοι, πιθανότατα μέλη της Αλ Κάιντα, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

«Δύο καμικάζι, μέλη του τρομοκρατικού δικτύου Αλ Κάιντα, σκοτώθηκαν όταν η μοτοσικλέτα τους εξερράγη νωρίς σήμερα στη Μανσούρα», μια συνοικία του Αντεν»

αναφέρει το υπουργείο στην ιστοσελίδα του. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη πριν οι δύο άνδρες μπορέσουν να πραγματοποιήσουν την επίθεση αυτοκτονίας, που είχε στόχο παράρτημα των υπηρεσιών πολιτικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, ο ένας εκ των δύο δραστών, τον οποίο οι υπηρεσίες αναγνώρισαν, ονομαζόταν Φάουάζ αλ Σουμπάιχι και διέμενε στη συνοικία, ενώ έρευνα πραγματοποιείται για την αναγνώριση της ταυτότητας του δεύτερου άνδρα.

Επωφελούμενη από την αποδυναμωμένη κεντρική εξουσία μετά τη 12μηνη λαϊκή εξέγερση που οδήγησε στην αποχώρηση του προέδρου Αλι Αμπντάλα Σάλεχ, η Αλ - Κάιντα ενίσχυσε την παρουσία της στη νότια και ανατολική Υεμένη. Το τρομοκρατικό δίκτυο έχει εντείνει τις επιχειρήσεις του από τις 25 Φεβρουαρίου, την ημερομηνία που ο αντιπρόεδρος Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι διαδέχτηκε επίσημα τον Σάλεχ.

πηγή: naftemporiki.gr


Keywords
Τυχαία Θέματα