Υπέρ νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους οι ΗΠΑ

Ανώτατος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, ζήτησε από τους Ευρωπαίους να συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα καθώς όπως είπε λαμβάνουν δύσκολες αποφάσεις και κάνουν σκληρές μεταρρυθμίσεις, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του MEGA στην Ουάσιγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου.

Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα είναι υπέρ της νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού

χρέους, αποκάλυψε ο ανώτατος αξιωματούχος σε ενημέρωση που έγινε την Παρασκευή, συμφωνώντας έτσι με το ΔΝΤ, το οποίο συνεχίζει να επιμένει για την ανάγκη κουρέματος του χρέους που κατέχει ο δημόσιος τομέας.

Επίσης, υποστήριξε ότι η τρόικα και η Ελλάδα βρίσκονται κοντά σε συμφωνία και η Ελλάδα θα αναλάβει νέα δέσμευση για τις μεταρρυθμίσεις, που όπως ανέφερε ο αξιωματούχος είναι αναγκαίες στο πλαίσιο του προγράμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν, όπως είπε ο Μιχάλης Ιγνατίου, εάν επανεκλεγεί ο Μπαράκ Ομπάμα, θα επιδιώξει να ξεκινήσει άμεσα νέος διάλογος με τους ισχυρούς της Ευρώπης για να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους.

Αναλυτές εκτιμούν ότι εάν επανεκλεγεί ο πρόεδρο των ΗΠΑ, θα συγκρουστεί με την Άγκελα Μέρκελ στην προσπάθειά του να προστατεύσει το πρόγραμμα σταθερότητας των ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα