Υπερασπίζουν το Σαρωνικό οργανώνουν τις αντιστάσεις τους

Μετά την υπογραφή την περασμένη εβδομάδα του «μνημονίου συμφωνίας» μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ανοίγει ο δρόμος για «αξιοποίηση» της «ελληνικής Ριβιέρας» στο Σαρωνικό. Μετά από το Ελληνικό παίρνει σειρά και επίσημα, το Καβούρι και ο Αστέρας Βουλιαγμένης.

Το «Δίκτυο Προστασίας του Σαρωνικού», η «Εναλλακτική Δράση για την ποιότητα ζωής» και το «Δίκτυο αλληλεγγύης

Μίτος των Πολιτών» καλούν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει αύριο «ώστε να υπερασπιστούμε την παραλία του Σαρωνικού και όλης της δημόσιας περιουσίας». Προσυγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 π.μ. στην οδό Σταδίου και Αιόλου (μπροστά στο ταχυδρομείο).     

Συντονίζουν τις αντιδράσεις τους

«Έλληνες εφοπλιστές, Ρώσοι μεγιστάνες, Άραβες επενδυτές, περιμένουν την προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για το «χρυσό τουριστικό φιλέτο» του Αστέρα της Βουλιαγμένης. Η υπογραφή την περασμένη εβδομάδα του «μνημονίου συμφωνίας» μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), σχετικά με την ενιαία αξιοποίηση της έκτασης στην χερσόνησο Μικρό Καβούρι στην Βουλιαγμένη και του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για την πώληση ή την μακροχρόνια μίσθωση της περιοχής ς που χαρακτηρίζεται ως «ελληνική Ριβιέρα. Το «πακέτο» είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για επενδυτές, αφού εκτός από τα πιο πάνω φιλέτα, απέναντι από τη Βουλιαγμένη βρίσκεται και η νησίδα Φλέβες, που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και περιλαμβάνεται στις λίστες του για αξιοποίηση.

Αν σε αυτά προσθέσουμε και τις μαρίνες της Γλυφάδας και του Αλίμου που περιλαμβάνονται και αυτές στις λίστες του ΤΑΙΠΕΔ καταλαβαίνουμε πλέον ότι όλος ο Σαρωνικός εκπέμπει S.O.S» αναφέρουν οι συλλογικότητες προσθέτοντας πως «ήρθε η ώρα να συντονίσουμε πιο οργανωμένα τις αντιδράσεις μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα