Υπερψηφίστηκε το νέο φορολογικό

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα η συζήτηση επί του φορολογικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, με την ονομαστική ψηφοφορία επί των άρθρων 1 (κλίμακες φορολογίας, αντικειμενικές δαπάνες, εκπτώσεις δαπανών κ.λπ.), 3 (εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις και εκπτώσεις δαπανών

επιχειρήσεων), 6 (παρακράτηση φόρου) και 10 (αύξηση του τέλους επιτηδεύματος, τροποποίηση διατάξεων) την οποία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. H συζήτηση πραγματοποιήθηκε, εν μέσω αντιπαραθέσεων των κομμάτων της συγκυβέρνησης και αυτών της αντιπολίτευσης. «Δημοσιονομική υποχρέωση» χαρακτήρισε το φορολογικό νομοσχέδιο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Τα άρθρα 1, 6 και 10 έγιναν δεκτά κατά πλειοψηφία, έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα:

-Στο άρθρο 1 ψήφισαν «Ναι» 163 βουλευτές, «Όχι» 126, ενώ 2 δήλωσαν παρών.

-Στο άρθρο 3 ψήφισαν «Ναι» 162 βουλευτές, «Όχι» 124, ενώ 2 δήλωσαν παρών.

-Στο άρθρο 6 ψήφισαν «Ναι» 163 βουλευτές, «Όχι» 121, ενώ 4 δήλωσαν παρών.

-Στο άρθρο 10 ψήφισαν «Ναι» 162 βουλευτές, «Όχι» 124, ενώ 2 δήλωσαν παρών.

Από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση βγαίνει πιο σοφή από τη συζήτηση για το φορολογικό» χαρακτηρίζοντάς το ως «δημοσιονομική υποχρέωση» και «προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης. Αίρεται η στρέβλωση με το φορολογικό νομοσχέδιο. Δεν κατέστη δυνατό να δεχθούμε τροπολογίες συναδέλφων λόγω του υψηλού δημοσιονομικού κόστους. Δεν είμαι σπαγκοραμμένος, αλλά υπεύθυνος. Τηρώ τις δεσμεύσεις για να εκταμιευθούν οι επόμενες δόσεις. Μειώνω το χρέος, αυτό είναι υπεύθυνο. Το να μοιράζω το χρέος, είναι ανεύθυνο» είπε ακόμα συμπληρώνοντας ότι «οι καταθέσεις στις τράπεζες επιστρέφουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα