Υπέβαλαν πλαστά μηχανογραφικά στις πανελλαδικές

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση υποβολής πλαστών δηλώσεων μηχανογραφικών δελτίων συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Ήδη σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία και απάτη με υπολογιστή, σε βάρος δύο ατόμων ηλικίας 50 και 55 ετών.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δύο 18χρονοι τελειόφοιτοι Λυκείου κατήγγειλαν ότι δεν μπορούσαν να υποβάλλουν μηχανογραφικά δελτία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές

εξετάσεις, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου, γιατί άγνωστα άτομα, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία τους, είχαν ήδη υποβάλει πλαστά μηχανογραφικά δελτία, με αποτέλεσμα οι κωδικοί πρόσβασης στην ιστοσελίδα να «κλειδωθούν». Ακολούθησε σχετική αλληλογραφία με το υπουργείο Παιδείας και στο πλαίσιο εκτεταμένης αστυνομικής έρευνας, προέκυψαν, μετά από ψηφιακή ανάλυση, ως κάτοχοι των ηλεκτρονικών ιχνών οι δύο εμπλεκόμενοι ημεδαποί.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Από αστυνομική πηγή έγινε γνωστό ότι οι δύο κατηγορούμενοι είναι γονείς συμμαθητών των δύο παιδιών που δεν μπόρεσαν να υποβάλουν τα μηχανογραφικά τους και υπέβαλαν τη μήνυση.

Keywords
Τυχαία Θέματα