Οι ξηροί καρποί μας προστατεύουν από το Alzheimer

04:59 15/4/2010 - Πηγή: Zougla
Σύμφωνα με νέα έρευνα ορισμένοι συνδυασμοί τροφών όπως το ψάρι, τα φρούτα και οι ξηροί καρποί, συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου Alzheimer, αλλά και της κατανάλωσης λιγότερων γαλακτοκομικών προϊόντων με υψηλά λιπαρά, κόκκινου κρέατος, οργανικού κρέατος και βουτύρου. Ερευνητές του Πανεπιστημίου Columbia
παρατήρησαν 2.148 ενήλικες ηλικίας 65 ετών και άνω που δεν έπασχαν από Alzheimer. Οι συμμετέχοντες έδωσαν πληροφορίες για τη διατροφή τους και αξιολογήθηκαν για ανάπτυξη Alzheimer κάθε 1,5 χρόνο σε διάστημα 4 ετών. Κατά τη διάρκεια της έρευνας 253 συμμετέχοντες εμφάνισαν τη νόσο. Μεταξύ των τροφών που σχετίζονται με το μειωμένο κίνδυνο για Alzheimer περιλαμβάνονται οι ξηροί καρποί, το ψάρι, οι ντομάτες, τα πουλερικά, τα φρούτα και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Η μείωση της πρόσληψης γαλακτοκομικών με υψηλά λιπαρά, κόκκινου κρέατος, οργανικού κρέατος και βουτύρου επίσης σχετίστηκε με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης Alzheimer. Οι ερευνητές κατέληξαν ότι τα ευρήματα στηρίζουν την
Keywords
Τυχαία Θέματα