« Ο Μίχαελ Σουμάχερ εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση».


Ο «Μύθος» έπεσε σε κώμα

Ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία της Formula 1, με 7 τίτλους και 91 νίκες στο ενεργητικό του και χωρίς κανένα σοβαρό ατύχημα στην καριέρα του νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο στην Γαλλία μετά από πτώση που είχε κάνοντας σκι στις Άλπεις.

Ο επτά φορές πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, τραυματίστηκε σοβαρά
στο κεφάλι όταν είχε πτώση και χτύπησε σε ένα βράχο στις Γαλλικές Άλπεις στο θέρετρο Μεριμπέλ και έκανε ελεύθερο σκι (εκτός καθορισμένης πίστας).

Ο 44χρονος Γερμανός δέχτηκε αμέσως τις πρώτες βοήθειες στο σημείο της πτώσης και λίγα λεπτά αργότερα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μουτιέ κι από εκεί, με ελικόπτερο, στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ. Ο Σουμάχερ που φορούσε προστατευτικό κράνος και το οποίο του έσωσε την ζωή, είχε συνεχώς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο μέσα σε 15 λεπτά από το ατύχημα. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αρκετά σοβαρό τραυματισμό και σύμφωνα με την «Dauphiné Libéré», η κατάσταση της υγείας του Σουμάχερ έχει σημειώσει επιδείνωση.

Λίγο μετά τις 4.30 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, η εκπρόσωπος Τύπου του Γερμανού, Σαμπίν Κεμ, εξέδωσε τη παρακάτω ανακοίνωση: «Ο Mίκαελ υπέστη τραυματισμό στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια προσωπικού ταξιδιού στις Γαλλικές Άλπεις. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και λαμβάνει επαγγελματική ιατρική φροντίδα. Ζητάμε τη κατανόηση σας, καθώς δεν μπορούμε να δίνουμε συνεχείς πληροφορίες για τη κατάσταση της υγείας του. Φορούσε κράνος και δεν ήταν μόνος. Τέλος, για τη πτώση του δεν ευθύνεται κάποιος άλλος».

Έξω από το πανεπιστημιακό πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ, έχουν ήδη μαζευτεί θαυμαστές του οδηγού θρύλου της F1
Keywords
Τυχαία Θέματα