Eπτά μύθοι για τους άνδρες και τις γυναίκες


Ζούμε σε ένα κόσμο που- δυστυχώς, μας έμαθε πως μεγαλώνοντας πρέπει να σκεφτόμαστε και να συμπεριφερόμαστε με ένα συγκεκριμένο τρόπο απέναντι στο αντίθετο φύλο....
Στην πορεία της ζωής, όμως, διαπιστώνουμε πως οι μύθοι καταρρίπτονται και στις αληθινές σχέσεις δεν υπάρχουν στερεότυπα.
Μύθος πρώτος: Οι γυναίκες δεν πρέπει (ή δεν μπορούν) να πληρώνουν

Η άποψη πως για να βγεις ραντεβού με μια γυναίκα χρειάζεται να ξοδέψεις τουλάχιστον το μισθό μιας εβδομάδας καταρρίπτεται.

Σύμφωνα
με πρόσφατη έρευνα, αν και η πλειοψηφία των γυναικών δήλωσαν ότι περιμένουν από τον άντρα να κάνει την πρώτη κίνηση και να πληρώσει το λογαριασμό, το 41% από αυτές δεν θα είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα να πληρώσουν. Και -φυσικά- το 63% των αντρών θα τις άφηναν να πληρώσουν...

Κανείς δεν μπορεί να σου στερήσει το δικαίωμα να φροντίσεις και να περιποιηθείς την αγαπημένη σου. Αλλά σίγουρα δεν χρειάζεσαι και τραπεζικό δάνειο για να αποδείξεις τα συναισθήματά σου...

Μύθος δεύτερος: Οι άνδρες δεν μπορούν να κάνουν δουλειές του σπιτιού

Οι διαφημίσεις που βλέπουμε καθημερινά έχουν δημιουργήσει - εσφαλμένα, ένα συγκεκριμένο πρότυπο για τη σχέση των δύο φύλων μέσα στο σπίτι: Ο άνδρας καθισμένος στο καναπέ με φίλους να πίνουν και να βλέπουν ποδόσφαιρο και οι γυναίκες να καθαρίζουν και να μαγειρεύουν...

Μάλιστα, οι εργαζόμενες γυναίκες παραπονιούνται συχνά ότι ο σύντροφός τους δε βοηθάει στις καθημερινές δουλειές του σπιτιού. Όμως αυτή η αδιαφορία και η αδράνεια από την πλευρά των ανδρών θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι ένας μύθος που επινοείται από τη σύντροφό τους, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, οι γυναίκες υπερβάλλουν για την αδιαφορία του συντρόφου τους για το σπίτι επειδή αισθάνονται ένοχες γιατί οι ίδιες αφιερώνουν πολύ χρόνο στη δουλειά τους και δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν πάντα με επιτυχία στο ρόλο τους μέσα στο σπίτι.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Sex Roles, πάνω από το 60 % δήλωσαν ότι απολαμβάνουν να έχουν τον έλεγχο του σπιτιού. Όσο για τις υπόλοιπες; Φυσικά και οι άνδρες μπορούν να κάνουν δουλειές στο σπίτι. Να ψήσουν, να αλλάξουν τις λάμπες και να πλύνουν το αυτοκίνητο.

Μύθος τρίτος: Οι άνδρες σκέφτονται πάντα το... σεξ

Αν και οι γυναίκες έχουν την άποψη πως οι άνδρες ελέγχονται κυρίως από το... παντελόνι και όχι από το κεφάλι τους, επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει πως οι άνδρες είναι εκ φύσεως πιο συναισθηματικοί από τις γυναίκες.

Το στερεότυπο, όμως, πως πρέπει διαρκώς να έχουν διάθεση για να καλύψουν ερωτικά την σύντροφό τους τους δημιουργεί μια αφόρητη πίεση που σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από το... αναμενόμενο.

Μύθος τέταρτος: Οι γυναίκες δεν βρίζουν

Έχετε δει γυναίκα να οδηγεί και να βιάζεται να φτάσει στον προορισμό της; Ή ακόμα χειρότερα να βλέπει μήνυμα από άλλη γυναίκα στο κινητό του αγαπημένου της;

Αναμφίβολα, οι γυναίκες αποφέυγουν να βρίζουν καθώς θεωρούν πως εξαιτίας αυτού χάνουν τη θηλυκότητά τους. Ωστόσο όταν ενευρίζονται ή νιώθουν πως αδικούνται, μιλούν άσχημα και σε αρκετές περιπτώσεις γίνονται χειρότερες και από τους άνδρες. Και τότε καλύτερα να μην είστε μπροστά...

Μύθος πέμπτος: Οι άνδρες προτιμούν τις τέλειες γυναίκες

Πόσες φορές έχετε σκεφτεί πως οι άνδρες θέλουν δίπλα τους την τέλεια γυναίκα; Όμορφη, έξυπνη και πλούσια. Και όμως, σταδιακά καταρρίπτεται και αυτός ο μύθος. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το ενδιαφέρον των ανδρών έχει πάψει να εστιάζεται πλέον στην εμφάνιση της γυναίκας, δίνοντας τη θέση του... στη νοημοσύνη και τον χαρακτήρα της.

Οι γυναίκες πιστεύουν ότι πρέπει να είναι τέλειες σε εμφάνιση για να κερδίσουν τον σεβασμό και την αγάπη που τους αξίζει. Συγκρατήστε όμως αυτό: Κατά γενική ομολογία, οι άνδρες δεν παντρεύονται τις τέλειες γυναίκες αλλά τις ενδιαφέρουσες.

Μύθος έκτος: Οι γυναίκες ντύνονται για να εντυπωσιάσουν τους άνδρες

Αρκετοί άνδρες θεωρούν πως μία γυναίκα περιποιείται τον εαυτό της με μοναδικό σκοπό να εντυπωσιάσει το αντίθετο φύλο...

Ωστόσο, πρόκειται για λανθασμένη ιδέα καθώς μια γυναίκα ντύνεται εντυπωσιακά για πολλούς λόγους: Για να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή της, για να αναδείξει τα ρούχα που αρέσουν στην ίδια και όσο και αν ακούγεται οξύμωρο για να εντυπωσιάσει τις άλλες γυναίκες.

Θα μπορούσατε να φανταστείτε μία γυναίκα να φροντίζει τον εαυτό της μόνο και μόνο για να αρέσει στο αντίθετο φύλο; Η ζωή θα έχανε το νόημά της.

Μύθος έβδομος: Οι άνδρες φοβούνται τη δέσμευση

Οι άνδρες έχουν αποκτήσει τη φήμη ότι φοβούνται τη δέσμευση και μόλις ακούσουν για σοβαρή σχέση, φεύγουν τρέχοντας.

Μελέτες ψυχολογίας, ωστόσο, έχουν αποδείξει ότι ισχύει το αντίθετο: οι άνδρες θεωρούν ότι ο γάμος είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση.

Μπορεί να χρειάζονται περισσότερο χρόνο μέχρι να αποφασίσουν να δεσμευθούν, αλλά όταν βρεθεί η κατάλληλη γυναίκα τα υπόλοιπα, έρχονται από μόνα τους.

Εξάλλου, έρευνα που έγινε πρόσφατα μεταξύ παντρεμένων ανδρών, αποκάλυψε ότι το 90% θα παντρευόταν ξανά την ίδια γυναίκα.

Γ.Κ-newpost
Keywords
Τυχαία Θέματα