Kεδίκογλου: Έκπληξη του πρωθυπουργού για τις μη προφυλακίσεις

Την ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσε η είδηση της μη προφυλάκισης των τριών κατηγορουμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής. «Φυσικά υπήρξε μια έκπληξη» του πρωθυπουργού, επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αρχικά υπήρξαν έως και εισηγήσεις για αποπομπή των συναρμόδιων υπουργών, ωστόσο στη συνέχεια

επικράτησαν ψυχραιμότερες σκέψεις.

Πάντως, το κλίμα εξακολουθεί να είναι βαρύ, με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδια να αφήνει αιχμές κατά της Δικαιοσύνης.

Η ΕΛ.ΑΣ. «έδωσε
όσα στοιχεία ζητήθηκαν από τη Δικαιοσύνη· αν είχαν ζητηθεί περισσότερα ή συμπληρωματικά θα δίνονταν» δήλωσε ο κ. Δένδιας.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης και κληθείς να σχολιάσει τα περί δυσαρέσκειας του Μαξίμου για τη στάση των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απέρριψε τη φημολογία, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Είναι από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού. Έχουμε δουλέψει όλοι μαζί σε αυτήν την υπόθεση και από κυβερνητικής και από πολιτικής πλευράς».

Επιπλέον, ο κ. Κεδίκογλου επισήμανε πως «η Δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη να επιτελέσει το έργο της», κάτι που, όπως είπε, απηχεί τις απόψεις του πρωθυπουργού.

Κάλεσε, δε, όλες τις πλευρές να συνδράμουν το έργο της δικαιοσύνης και σημείωσε: «Κινούμαστε θεσμικώς άψογα».

Διεμήνυσε, ακόμα, ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει τον ευτελισμό των θεσμών και της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και υπογράμμισε ότι «υπάρχουν τρόποι να απαντήσουμε».

Ενόχληση Σαμαρά

Την είδηση για την μη προφυλάκιση των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής (Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος) μετέφερε στον πρωθυπουργό ο διευθυντής του γραφείου του Κ.Μπούρας. Εν συνεχεία, ο Αντώνης Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ.Αθανασίου.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, που επικαλείται το Έθνος, η συζήτηση μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Δικαιοσύνης δεν ήταν εύκολη, καθώς ο κ. Αθανασίου ήταν εκείνος που -λόγω και των νομικών γνώσεων του- είχε διαβεβαιώσει τον πρωθυπουργό το περασμένο Σάββατο, λίγο πριν την αναχώρησή του για τις ΗΠΑ, ότι η υπόθεση ήταν πλήρως «δεμένη».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός κάλεσε τον Ευ.Βενιζέλο για να συντονίσουν τις κινήσεις τους απέναντι στα νέα δεδομένα.

Δεν υπάρχει ολοκληρωμένη δικαστική κρίση για την Χρυσή Αυγή, δήλωσε ο Ευ.Βενιζέλος
Κατόπιν, επικράτησαν ψυχραιμότερες σκέψεις και ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε από τις ΗΠΑ μετά τη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι «η δικαιοσύνη έχει την πρωτοβουλία» στην υπόθεση.
Keywords
Τυχαία Θέματα