OMOΛΟΓΙΑ ΣΟK NEAΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ:ΠΑΜΕ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΝΙΚΟΣ:ΔΥΟ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ 13-15%

Δυο συσκέψεις μία κομματική καθαρά με κομματικά στελέχη και άλλη μία της επιτροπής ευρωπαικών υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας έβγαλαν το ίδιο συμπέρασμα :»Πάμε ξεβράκωτοι στις ευρωεκλογές. Οι δύο κρυφές δημοσκοπήσεις δείχνουν 13-15% “.Η έλλειψη ενδυματολογικής σεμνότητας οφείλεται κυρίως όπως τονίσθηκε και στην σύσκεψη της επιτροπής ευρωπαικών υποθέσεων(είναι ενδεικτικό …του ενδιαφέροντος ότι εκλήθησαν είκοσι βουλευτές και ήλθαν..εξι)στο
γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να σηκώσει την σημαία των αλλαγών στην ευρωπαική πολιτική που θα ήταν και το περισσότερο εύλογο και κατανοητό πολιτικά. Κι αυτό διότι θα έχει την προεδρία της Ευρωπαικής Ένωσης κάτι που της δένει τα χέρια. Το γεγονός παραδέχθηκε με εμμεσο αλλα σαφή τρόπο και ο γραμματέας Κ.Παπαμιμίκος που δεν φάνηκε και τόσο ευχαριστημένος από την έλλειψη ενδιαφέροντος βουλευτών και κομματικών στελεχών.

«Δεν μπορούμε να ξεδιπλώσουμε μία πολιτική απαιτήσεων μιας διαφορετικής πιο δίκαιης ευρώπης και να αμφισβητούμε την ευρωπαίκή πολιτική την στιγμή κατά την οποία προεδρεύουμε της ευρωπαικής ένωσης»,τονίσθηκε στις συσκέψεις.

Κοινή παραδοχή με μεγάλη μάλιστα απογοήτευση είναι ότι «ιδεολογική πλατφόρμα δεν υπάρχει «και βαδίζουμε στις ευρωεκλογές αναγκαστικά χωρίς να αμφισβητούμε τις αποφάσεις της Ευρωπαικής Ένωσης». Στήν υπογράμμιση αυτή κομματικά στελέχη και βουλευτές συμφώνησαν ότι είναι ολέθριο να προχωρήσει η Νέα Δημοκρατία κάτω από το κλίμα που έχει διαμορφωθεί με «ζήτω η Ευρώπη» ενώ θα έπρεπε το ιδεολογικό της υπόβαθρο για τις ευρωκλογές να ήταν …τουλάχιστον το «παλεύουμε για μία νέα Ευρώπη».

Ακόμη περισσότερο βαρύ έκανε το κλίμα των συσκέψεων η έγκυρη πληφοφόρηση περί των αποτελεσμάτων δύο δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι τά ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας κυμαίνονται από 13 έως και 15%.

Τα αποτελέσματα των ερευνών για την Χρυσή Αυγή δείχνουν ποσοστά από 17 έως και 20%.

Τέτοια αποτελέσματα φυσικά προοιωνίζουν άμεσες εξελίξεις τον Μάιο αφού δεν μπορούν να ερμηνευθούν «ρηχά» ως ένα απλό μήνυμα διαμαρτυρίας που απλώς η κυβέρνηση …το έλαβε.Χαριτολογώντας πάντως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην σύσκεψη της επιτροπής παρατήρησε: «Μ αρέσει που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για υποψήφιοι ευρωβουλευτές καμμιά δεκαπενταριά ..Μέ τέτοια ποσοστά .ούτε τέσσερις δεν θα βγάλουμε».-
Keywords
Τυχαία Θέματα