XΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ :ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

O Yπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, εξέφρασε την ικανοποίησή του και συνεχάρη τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, για την άμεση και διεξοδική εξέταση της υπόθεσης που είχε σαν αποτέλεσμα τη χθεσινή σύλληψη ενός αστυνομικού, για την εμπλοκή του σε υπόθεση εκβίασης αλλοδαπών και λαθρεμπορίας τσιγάρων. Έδωσε επίσης, εντολή προκειμένου να εφαρμόζεται με αυστηρότητα το πειθαρχικό δίκαιο σε τέτοιες υποθέσεις.
Ο Υπουργός κ. Παπουτσής τόνισε την πάγια θέση ότι το Υπουργείο Προστασίας
του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία επιδεικνύουν σταθερά μηδενική ανοχή στην αυθαιρεσία και τη διαφθορά. Παρότρυνε, δε, τους πολίτες να καταγγέλλουν κάθε ανάλογη συμπεριφορά απ΄ όπου κι αν προέρχεται.

Όσον αφορά στο χρονικό της συγκεκριμένης υπόθεσης, υπενθυμίζεται ότι την 18/01/2012 ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος, Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, υπέβαλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών επιστολή-καταγγελία του κ. Πέτρου Κωνσταντίνου από την «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», ώστε να διερευνηθούν παράνομες ενέργειες αστυνομικών που αναφέρονταν σε αυτήν.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., η οποία μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα εξιχνίασε την υπόθεση συλλαμβάνοντας έναν αστυφύλακα και δύο συναυτουργούς του για εκβίαση, λαθρεμπορία, απάτη, παράβαση καθήκοντος και άλλα αδικήματα.

Ο αστυφύλακας με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα. Παράλληλα, ενεργείται σε βάρος του ΕΔΕ για την παραπομπή του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της απόταξής του από το Σώμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα