Άννα, έμαθες τα νέα; Στο Κιλκίς απέβαλαν μαθητές επειδή συμμετείχαν σε διαδήλωση!

Σε ένα νέο «επίτευγμα» προχώρησε η πρώην υπουργός Παδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, λίγες ημέρες πριν εγκατελείψει το χαρτοφυλάκιό της για το νέο της πόστο στην ηγεσία της υπουργού Ανάπτυξης.

Σε σχολείο του Κιλκίς, 68 μαθητές πήραν αποβολή επειδή συμμετείχαν σε διαδήλωση κατά της λειτουργίας των μεταλλίων χρυσού της περιοχής.
Την συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν 42 φορείς και σύλλογοι του νομού Κιλκίς στο δημοτικό κατάστημα ενάντια στη λειτουργία
μεταλλείων χρυσού στο Κιλκίς. Εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν στη συγκέντρωση ανάμεσά τους και μαθητές.

Την επόμενη μέρα ο διευθυντής του 2ου Λυκείου Κιλκίς απέβαλε 68 μαθητές του σχολείου επειδή απουσίασαν από τα μαθήματά τους για να συμμετάσχουν στη διαδήλωση.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή «η απόφαση της τιμωρίας των μαθητών σύμφωνα με τον διευθυντή έχει παραδειγματικό χαρακτήρα καθώς δεν μπορούν να έρχονται και να φεύγουν απ’ το σχολείο ότι ώρα θέλουν. Το γεγονός της συμμετοχής τους στο συλλαλητήριο μπορεί να αντιβαίνει τους κανόνες του σχολείου αλλά και το σχολείο είναι κομμάτι της τοπικής κοινωνίας και μάλιστα ζωντανό και δεν μπορεί να κλείνεται μόνο στους τέσσερις τοίχους. Επίσης η τιμωρία κρίνεται υπερβολική καθώς ο τόπος μας χρειάζεται σκεπτόμενους μαθητές παρά αυστηρή τήρηση των κανόνων από μαθητές που δεν ενδιαφέρονται για τον τόπο που ζουν, δεν έχουν και δεν εκφράζουν την άποψη τους».

Το γεγονός, όπως αναμενόταν, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε γονείς, καθηγητές και κατοίκους της περιοχής ενώ σχετικές ανακοινώσεις έκαναν και τα κόμμα της Αριστεράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς σε ανακοίνωσή του ζητά «την άμεση ανάκληση των αποφάσεων και τη διατύπωση δημόσιας συγγνώμης του διευθυντή προς τους μαθητές». «Τη στιγμή που απειλείται η ζωή μας και υποβαθμίζεται η ποιότητα της, είναι άκρως αντιπαιδαγωγικό να εγκαλούνται μαθητές λυκείου, γιατί την υπερασπίζονται», συνεχίζει η ανακοίνωση. «Εξάλλου, η εκπαιδευτική διαδικασία δεν πρέπει να περιορίζεται στα στενά πλαίσια του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να δημιουργούν ελεύθερους, ενεργούς και σκεπτόμενους πολίτες που θα υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους».

Άραγε η κυρία Διαμαντοπούλου έχει ενημερωθεί για το συγκεκριμένο περιστατικό ή τα καθήκοντά της στο υπουργείο Παιδείας περιορίζονταν στις ανακοινώσεις Τύπου που διαψεύδουν τα περιστατικά ασιτίας στα σχολεία και τις ελλείψεις σε βασικές πρώτες ύλες για την ομαλή λειτουργία των σχολείων...
Με πληροφορίες από kilkis-press.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα