''ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ''...


Την άποψη ότι η Γερμανία δεν μπορεί να ευημερήσει, εάν δεν τα πηγαίνει καλά η Ευρώπη, εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ με σημερινές της δηλώσεις. Η ίδια, ακόμη, σχολίασε πως το ευρώ μπορεί να είναι απαραίτητο...
για τη Γερμανία, ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως η χώρα της διαθέτει απεριόριστα μέσα για την υποστήριξη των υπόλοιπων μελών της Ευρωζώνης.
Αναφορικά δε με την Ελλάδα,
η γερμανίδα καγκελάριος, για μια ακόμη φορά υπογράμμισε πως η θέση της χώρας μας, αλλά και άλλων χωρών που βρίσκονται στην ίδια θέση με την Αθήνα, όπως η Ισπανία, είναι μέσα στην ευρωπαϊκή νομισματική ένωση και όχι έξω από αυτήν.
«Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά για την επίτευξη των στόχων της Τρόικας», είπε σχετικά.
Η κυρία Μέρκελ, επιπροσθέτως, σχετικά με το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες διαφωνούν ως προς την ανάλυση της κρίσης χρέους, τόνισε πως οι χώρες της ΕΕ πρέπει να ζουν μέσα στο πλαίσιο που επιβάλλουν οι οικονομικές τους δυνατότητες και όχι να ξεφεύγουν από αυτό.
Όσον αφορά στις Κασσάνδρες που κάνουν λόγο για μια ενδεχόμενη διάλυση της Ευρωζώνης, η κυρία Μέρκελ έφερε ως αντεπιχείρημα το τεράστιο πολιτικό κόστος που θα επέφερε μια τέτοια κίνηση.
Η γερμανίδα καγκελάριος, επιπλέον, αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε πρόβλεψη για το τέλος της κρίσης του ευρώ, τονίζοντας, εντούτοις, ότι απαιτείται χρόνια προσπάθεια για να για να εξαλειφθεί η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.
Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Στέφαν Ζάιμπερτ, δήλωσε πως υπάρχει το ενδεχόμενο να δοθεί περισσότερος χρόνος στα μέλη του ευρώ, για να μειώσουν τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα και να επιτύχουν τους στόχους που έχουν τεθεί.Πηγή : protohema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα