Χ. Ράιχενμπαχ: Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει στρατηγική

Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει με αυτή τη στρατηγική, που έχει οδηγήσει σε καταβαράθρωση της εσωτερικής ζήτησης και έχει χαθεί μεγάλο μέρος του διαθέσιμου εισοδήματος, δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χορστ Ράιχενμπαχ, στην ομιλία του στους επιχειρηματίες του ΕΒΕΑ.
Ωστόσο, όπως εκτίμησε, τις επόμενες εβδομάδες θα αρθεί η αβεβαιότητα που επικρατεί σήμερα, καθώς αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το PSI,
να έχει υπογραφεί το νέο μνημόνιο και να έχει προχωρήσει η χώρα στη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, προκειμένου να παράγονται πιστώσεις και η ελληνική οικονομία να επιστρέψει στην ανάπτυξη.

Ο κ. Ράιχενμπαχ, επέκρινε την ελληνική κυβέρνηση ότι ψηφίζει νόμους, όπως το θέμα της κατάργησης του κώδικα βιβλίων και στοιχείων, αλλά δεν εφαρμόζονται. Είπε ακόμα ότι στο επίκεντρο της ομάδας δράσης είναι η παροχή τεχνικών συμβουλών στο να ξεμπλοκάρουν τα μεγάλα οδικά έργα και η διαχείριση των απορριμμάτων, ενώ σημείωσε ότι το γαλλικό δημόσιο θα παρέχει συμβουλές προκείμενου να επανιδρυθεί η ελληνική δημόσια διοίκηση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, δήλωσε ότι όλοι οφείλουν να αντιληφθούν ότι αν δεν επιστρέψει σύντομα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης η χώρα τότε δεν θα αποφύγουμε την χρεοκοπία και δεν θα μπορέσει να καταστεί βιώσιμο το χρέος.
Keywords
Τυχαία Θέματα