"Χωρίς το Δημήτρη μας είμαστε μόνοι..." - Ένας χρόνος χωρίς το Δημήτρη Μητροπάνο

Στις 17 Απριλίου 2012 έφυγε από τη ζωή η στιβαρή φωνή του λαϊκού τραγουδιού. «Μία στάση εδώ» έκανε ο Δημήτρης Μητροπάνος και άφησε την τελευταία του πνοή σε ιδιωτικό θεραπευτήριο των βορείων προαστίων.
Ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του λαϊκού τραγουδιού παρέσυρε τους αγγέλους σε ένα μακρύ ζεϊμπέκικο....

Θα ξεκινήσουμε το αφιέρωμα στο ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ Δημήτρη Μητροπάνο
με ένα αγαπημένο κομμάτι σε στίχους του Λάκη Τεάζη και μουσική του Σταύρου Κουγιουμτζή:

Για το Δημήτρη Μητροπάνο έχουν γραφτεί πολλά. Για τα τραγούδια του ακόμα περισσότερα. Για τη χροιά της φωνής του όμως, για αυτή την "ατέλειωτη διαφορετικότητα" που μιλάει στις καρδιές μας χρόνια τώρα, όσα και να γραφτούν θα είναι λίγα...

Ο μεγάλος λαϊκός ερμηνευτής είναι από τους ανθρώπους που διακατέχονται από το αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό τους, και αισθάνεται ένας "κανονικός άνθρωπος".

Σε συνέντευξη του στο "Down Town", ο Δημήτρης Μητροπάνος είχε αποκαλύψει πως, παρά τα 45 χρόνια που είχε διανύσει στην ελληνική δισκογραφία, σε κάθε του πρεμιέρα ή συναυλία, διακατεχόταν από τρακ. Θυμόταν, μάλιστα, πως πριν από χρόνια, τον είχε επισκεφθεί στο κέντρο που τραγουδούσε, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο οποίος είχε καθίσει και πρώτο τραπέζι, πίστα. Θυμόταν πως μόλις τον είδε, έτρεμαν τα πόδια του και μετά δυσκολίας τραγουδούσε, αλλά το θεωρούσε φυσιολογικό, αφού απέναντί του είχε έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες καλλιτέχνες.

vivanews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα