ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ:H EΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΟΛΟΥΣ

«Με την παραίτησή του ο Γιώργος Παπανδρέου αφαίρεσε και το τελευταίο επιχείρημα όσων δεν ήθελαν να συμμετέχουν στον τεράστιο αγώνα που κάνει η χώρα για τη σωτηρία της. Γιατί η Ελλάδα τώρα μας έχει ανάγκη όλους. Και κάποιοι προβάλλοντας προφάσεις κρύβονταν».Αυτο υπογράμμισε σε συνέντευξή του ο υπουργος Προστασιας του Πολιτη κ.Χρηστος
Παπουτσής.
Ο κος Παπουτσης απαντώντας σε σχετικές ερωτησεις προσέθεσε μεταξύ αλλων:

“Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση χωρίς κόκκινες γραμμές. Γιατί στόχος μας είναι να σωθεί η χώρα αλλά μαζί με τους πολίτες της. Να σωθεί η Ελλάδα μαζί με τους Έλληνες. Να περάσουμε όλοι μαζί στην απέναντι πλευρά της ανάκαμψης και της προόδου. Να μην αφήσουμε πίσω μας τις αδύναμες κοινωνικά ομάδες. Γι αυτό λοιπόν υπάρχουν και κόκκινες γραμμές και ιδεολογία.

Για το ΠΑΣΟΚ κόκκινη γραμμή είναι το κοινωνικό κράτος, η κοινωνική αλληλεγγύη … Ακόμη και σε αυτές τις τρομερά δύσκολες συνθήκες πρέπει να εξαντλούμε τα περιθώρια για την υποστήριξή τους.

Το αποτέλεσμα για την κοινωνία θα είναι ολοένα και πιο επώδυνο, εάν δεν καταφέρουμε άμεσα να πυροδοτήσουμε μια αντικυκλική πολιτική στην οικονομία, να επαναλειτουργήσει η αγορά, να ενισχύσουμε τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Να ενισχύσουμε τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανέργους. Διαφορετικά, θα εγκλωβιστούμε στην ύφεση για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα”.
Keywords
Τυχαία Θέματα