ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ:ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Για την κατάσταση που επικρατει απο την πλευρα της εγκληματικότητας στην Αθηνα μιλησε σημερα στην βουλή ο υπουργος Προστασιας του Πολιτη απαντωντας σε επικαιρη ερωτηση των ανεξάρτητων βουλευτων Θ.Μπακογιαννη Ε.Αυγενάκη Χ.Μαρκογιαννακη και Γ.Κοντογιάννη.Ο κος Παπουτσης μεταξύ αλλων τονισε:

Η Αθήνα,
κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι πεδίο πολιτικών αντιπαραθέσεων προς άγρα μικροκομματικής ωφέλειας. Και δεν μπορεί να είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης διότι οι ευθύνες για την κατάσταση της πόλης είναι διαχρονικές. Είναι ευθύνες που βαρύνουν συλλογικά όλες τις κυβερνήσεις χωρίς καμία απολύτως διάκριση, όλων των τελευταίων ετών. Όπως βαρύνουν και την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο πλαίσιο της δυνατότητας που είχε ή της δυνατότητας που δεν απέκτησε ποτέ.

Όλοι οι συναρμόδιοι φορείς της πολιτείας επέδειξαν ασθενή αντανακλαστικά, αδιαφορώντας για μια σειρά παραγόντων που πίεζαν όλο και πιο πολύ την οικονομική ζωή της Αθήνας. Η υπερσυσσώρευση μεταναστών, η χωρίς καμία μελέτη απομάκρυνση των Δημοσίων Υπηρεσιών από το κέντρο, η δημιουργία τοπικών υπεραγορών στην περιφέρεια της πρωτεύουσας, η μετακίνηση των αθηναίων και η εγκατάστασή τους στα προάστια στο πλαίσιο της τότε ευμάρειας, είναι λίγοι και μόνο από τους λόγους που οδήγησαν στην ερημοποίηση πολλών γειτονιών, που άλλοτε έσφυζαν από ζωή.

Ποτέ όμως δεν εκτιμήθηκαν ως προς τις επιπτώσεις τους από την πολιτεία αλλά και από τους επαγγελματικούς φορείς αυτές οι επιλογές, αυτά τα φαινόμενα.

Ταυτόχρονα, σημαντικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί εδώ και πολλά χρόνια για την ενίσχυση της Αθήνας και θα μπορούσαν ν’ αποτελέσουν αντίβαρο σ’ αυτούς τους αρνητικούς παράγοντες όπως η διπλή ανάπλαση του Βοτανικού και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, βάλτωσαν με τρόπο, θα έλεγα, προκλητικό.

Η υπεραξία των Ολυμπιακών Αγώνων που δημιουργήθηκε για την πρωτεύουσα εξανεμίστηκε πολύ γρήγορα και η επένδυση του ελληνικού λαού αφέθηκε να ρημάζει. Αν προσθέσουμε σ ‘αυτά και την οικονομική κρίση που έχει επικαθίσει στην αγορά τα τελευταία 4 χρόνια, τότε έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση που είναι αδιαμφισβήτητα σοβαρή αλλά και για τις αιτίες που τη δημιούργησαν.

Μέσα σ ‘αυτό το δυσμενές πλαίσιο, από την άνοιξη του 2011 ουσιαστικά, άρχισε για πρώτη φορά και σταδιακά να εφαρμόζεται από την κυβέρνηση το ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κέντρου της Αθήνας. Τότε επιμερίστηκαν για πρώτη φορά οι ευθύνες, έχει δίκιο ο κ. Μαρκογιαννάκης, δύσκολο να συντονίσεις τις διάφορες Υπηρεσίες του κράτους και των διαφόρων Υπηρεσιών, από μόνες τους αποκλείεται να συντονιστούν. Ο ίδιος μπορεί να προχώρησε στην ιδέα του Οργανισμού, η κυβέρνηση έκανε μια διαφορετική επιλογή. Επιμερίστηκαν λοιπόν , όμως για πρώτη φορά τον Απρίλιο, οι ευθύνες και οι ρόλοι σε όλα τα συναρμόδια Υπουργεία. Και από τότε ξεκίνησε ο συντονισμός των προσπαθειών με την ευθύνη του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου.

Όσον α
Keywords
Τυχαία Θέματα