ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Διήμερο Συνέδριο με τη συμμετοχή Γερμανών κι Ελλήνων επιστημόνων και θέμα «Το Ευρωπαϊκό Οικονομικό Δίκαιο μπροστά σε νέες προκλήσεις», διοργανώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO), στις 12 και 13 Ιουλίου, στις εγκαταστάσεις του, στο Σούνιο Αττικής (64ο χλμ. Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου, Λεγραινά).

Οι επιστημονικές εισηγήσεις του Συνεδρίου παρουσιάζουν σημαντικό ενδιαφέρον,
αφού θα διερευνήσουν το θέμα μέσω διαφορετικών προσεγγίσεων, βάσει των θεματικών του ενοτήτων.

Στο πλαίσιο της πρώτης ενότητας με θέμα «Ευρωπαϊκό Τραπεζικό και Χρηματοοικονομικό Δίκαιο», υπό την προεδρία του Καθηγητή Klaus J. Hopt, θα εξετασθούν τα ζητήματα: (α) Δημιουργία Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ένωσης-Καθηγητής J.-H. Binder, Πανεπιστήμιο Tübingen, και (β) Ο Τραπεζικός Τομέας εν μέσω Οικονομικής Κρίσης-Λέκτορας Γεώργιος Ψαρουδάκης, ΑΠΘ.

Στην ενότητα «Ευρωπαϊκό Δίκαιο Εταιριών και Κεφαλαιαγοράς», όπου θα προεδρεύσει ο Καθηγητής Σπυρίδων Ι. Φλογαΐτης, θα συζητηθούν: (α) Η Εξέλιξη της Ενοποίησης του Δικαίου της Κεφαλαιαγοράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση-Καθηγητής R. Veil, Bucerius Νομική Σχολή, (β) Η Υποχρέωση της ad hoc Δημοσιότητας-Λέκτορας Νικόλαος Βερβεσός, Πανεπιστήμιο Αθηνών, και (γ) Η Σύγκρουση Συμφερόντων στο Εταιρικό Δίκαιο-Καθηγητής Chr. Kumpan, Ινστιτούτο Max-Planck, Αμβούργο.

Στην τρίτη συνεδρία με τίτλο «Ευρωπαϊκό Ιδιωτικό Δίκαιο», υπό την προεδρία του Καθηγητή Μιχαήλ Σταθόπουλου, θα παρουσιασθούν οι εισηγήσεις: (α) Προς ένα Ευρωπαϊκό Ιδιωτικό Δίκαιο-Καθηγητής K. Riesenhuber, Bochum, και (β) Νομικός Πατερναλισμός και Ευρωπαϊκό Δίκαιο Προστασίας Καταναλωτή - Διδάγματα από την Οικονομική Ανάλυση του Δικαίου-Eπίκ. Καθηγητής Αντώνιος Καραμπατζός, Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της ενότητας με θέμα «Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δικονομικό Δίκαιο», και πρόεδρο τον Καθηγητή Απόστολο Γεωργιάδη, θα συζητηθούν: (α) Οι εξελίξεις στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δικονομικό Δίκαιο-Καθηγητής J. v. Hein, Πανεπιστήμιο Freiburg, και (β) Το Σχέδιο Κανονισμού για την Ευρωπαϊκή Διαταγή Διατήρησης Λογαριασμού-Καθηγητής Γεώργιος Ορφανίδης, Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τα θέματα της πέμπτης ενότητας, που έχει τον τίτλο «Το Ιδιωτικό Δίκαιο ως Μέσο Ρύθμισης», κατά την οποία θα προεδρεύσει ο Αν. Καθηγητής Γεώργιος Σωτηρόπουλος, είναι: (α) Το Ιδιωτικό Δίκαιο ως Μέσο Ρύθμισης-Καθηγητής Τ. Tröger, Πανεπιστήμιο Φρανκφούρτης, και (β) Η Προστασία του Επενδυτή στην περίπτωση παράλειψης της υποχρέωσης υποβολής δημόσιας πρότασης στο ευρωπαϊκό δίκαιο της κεφαλαιαγοράς-Καθηγητής Βασίλειος Τουντόπουλος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Η τελευταία ενότητα με τίτλο «Δίκαιο Ανταγωνισμού» και πρόεδρο τον Καθηγητή Δημήτρη Τζουγανάτο, θα εξετάσει τις εισηγήσεις: (α) Προς μια Ευρωπαϊκή Πολιτική Ανταγωνισμού-Καθηγητής F. Kainer, Πανεπιστήμιο Mannheim, και (β) Τα ζητήματα ανταγωνισμού που θέτει η ταυτόχρονη συμμετοχή του Δημοσίου ως μετόχου σε περισσότερα πιστωτικά ιδρύματα-Λέκτορας Εμμανουέλα Τρούλη, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Την επιστημονική επιμέλεια του Συνεδρίου έχουν ο Καθηγητής Klaus J. Hopt, τέως Διευθυντής Ινστιτούτου Max-Planck, Αμβούργο, και ο Καθηγητής Δημήτρης Ν. Τζουγανάτος, Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η γλώσσα διεξαγωγής του θα είναι η γερμανική και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Για να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλούμε, επικοινωνήστε με την κ. Αλέσσια Φιούμι στο e-mail: [email protected] ή τηλεφωνικά στο: 22920 69811 (εσωτ. 234).
Keywords
Τυχαία Θέματα