ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ: “MΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ»

«Μεταρρύθμιση των μεταρρυθμίσεων», χαρακτήρισε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας την αναμόρφωση του ελληνικού κράτους. Η μεταρρύθμιση αυτή προωθείται με βάση συγκεκριμένο σχέδιο που παρουσίασε σε σημερινή Συνέντευξη Τύπου με τους ...
Υφυπουργούς Ντίνο Ρόβλια και Παντελή Τζωρτζάκη. Παράλληλα, δημοσιοποίησε τόσο το μνημόνιο συνεργασίας με τη γαλλική Κυβέρνηση και την task force,
όσο και τον οδικό χάρτη για τα βήματα της μεταρρύθμισης, στον οποίο αναφέρονται συγκεκριμένες δράσεις για την επίτευξη των στόχων με το αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα.

«Η Δημόσια Διοίκηση σε συνθήκες κρίσης και δημοσιονομικής στενότητας, τονισε ο κος Ρεππας αντιλαμβάνεστε ότι διαμορφώνει και ένα κοινωνικό και εργασιακό περιβάλλον μάλλον δυσμενές για να προχωρήσει κάποιος σε μεγάλες αλλαγές, θα έλεγα όμως ότι αποτελεί και μια μεγάλη πρόκληση ο στόχος αναμόρφωσης του ελληνικού κράτους.

Πρέπει αυτή την κρίση να την κάνουμε μια ευκαιρία, να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες προκειμένου τώρα που είναι ώριμες οι συνθήκες να τολμήσουμε αυτή την αλλαγή. Πρόκειται για τη μεταρρύθμιση των μεταρρυθμίσεων.

Παρά τα βήματα προόδου που έχουν γίνει σε πολλούς τομείς, ιδίως σε αυτούς που αφορούν στην αντικειμενικοποίηση των διαδικασιών στις προσλήψεις, στις μετακινήσεις των δημοσίων υπαλλήλων, στη διαφάνεια λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης τα προβλήματα διαφθοράς, γραφειοκρατίας, σπατάλης παραμένουν οξυμένα. Αυτή η λειτουργία, όχι μόνο δεν εξυπηρετεί τον πολίτη στις καθημερινές συναλλαγές του με μια δημόσια Υπηρεσία, αλλά ουσιαστικά αντιστρατεύεται και υπονομεύει κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια.

Ο ρόλος του κράτους ως αναπτυξιακού μοχλού είναι εξαιρετικά σημαντικός και η προσπάθειά μας κατατείνει στο να προσδώσουμε στο κράτος, λειτουργίες που θα συμβάλλουν στη γενικότερη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της Οικονομίας και την Ανάπτυξη.

Έχει γίνει πολύς λόγος για τη Δημόσια Διοίκηση και τις παθογένειές της. Σημασία έχει να περάσουμε από την απαξίωση, στην καταξίωση της Δημόσιας Διοίκησης και των υπαλλήλων. Δεν θα το κάνουμε αυτό ερήμην των πολιτών, ιδίως ερήμην των δημοσίων υπαλλήλων. Καμία μεταρρύθμιση δεν έχει τύχη αν δεν είναι σύμμαχοι, πρωτοστάτες -θα έλεγα- στην κατεύθυνση της μεταρρύθμισης και των αλλαγών, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι».

Ο υπουργος μεταξύ αλλων στην συνεντευξη τυπου υπογραμμισε:

“Δεν έχουμε στόχο να «νικήσουμε» τους υπαλλήλους, να «νικήσουμε» το λαό για να επιβάλλουμε τη δική μας, δήθεν, σωστή πολιτική. Επιδιώκουμε συνεννόηση, συνεργασία σε ένα κοινό τόπο με αξιοποίηση της κοινής εμπειρίας για τα όσα βαρύνουν σήμερα τη Δημόσια Διοίκηση και δυσχεραίνουν τον πολίτη στην καθημερινότητά του, προκειμένου να πάμε σε ένα άλλο μοντέλο Δημόσιας Διοίκησης. Να φτιάξουμε επιτέλους κράτος.

Η Δημόσια Διοίκηση στην Ελλάδα έχει δείξει πολλές φορές ότι είναι ικανή να φέρει σε πέρας μεγάλα προγράμματα, θυμίζω την άρτια διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Πιστεύω, ότι
Keywords
Τυχαία Θέματα