Ερωτηματικά για την επίθεση Μιχελάκη κατά του ΔΝΤ

*Kαι λίγα τους είπε...
Πολλά αναπάντητα ερωτηματικά εξακολουθεί να δημιουργεί στους κόλπους του ΔΝΤ η δριμύτητη- και ανεξήγητη κατά τα στελέχη του Ταμείου- επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κ. Μιχελάκη, με μία αιφνιδιαστική ανακοίνωση την περασμένη Πέμπτη στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ άφηνε να εννοηθεί ότι Ταμείο προσπαθεί να εμποδίσει τις επικείμενες
εκλογές στην Ελλάδα.
Η γραμμένη σε απρόσμενα επιθετικό τόνο ανακοίνωση ήρθε σε απάντηση των δηλώσεων που είχε κάνει λίγες ώρες νωρίτερα ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ, κ. Τζέρι Ράις ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση του ΣΚΑΪ για τις εκλογές δεν αρνήθηκε ότι αυτές πράγματι "αποτελούν πηγή αβεβαιότητας για την Ελλάδα" (κάτι που καταγράφεται ρητά στην έκθεση του Ταμείου για την Ελλάδα και πολύ πριν τη δημοσιοποίησή της το είχε μεταδώσει ο ΣΚΑΪ με σχετικό ρεπορτάζ του) και ότι αυτό συμβαίνει με κάθε χώρα που διέρχεται προεκλογική περίοδο.

Ο κ. Ράις είχε προσθέσει μάλιστα ότι "οι εκλογές συνιστούν ταυτοχρόνως και μία ευκαιρία προκειμένου οι πολιτικές δυνάμεις να διεκδικήσουν από τον ελληνικό λαό την εντολή να υλοποιήσουν τους στόχους του προγράμματος" κάνοντας ειδική αναφορά στα "δύο μεγάλα κόμματα τα οποία έχουν δεσμευτεί πάνω σε αυτούς τους στόχους".
Στους κόλπους του Ταμείου διερωτώνται ακόμα για το πώς ο κ. Μιχελάκης ερμήνευσε τις συγκεκριμένες δηλώσεις ως απόπειρα του ΔΝΤ να καταλύσει τη Δημοκρατία στην Ελλάδα ή να εκβιάσει για την αναβολή των πρόωρων εκλογών. Τείνουν μάλιστα να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ παρερμήνευσε κατά λάθος ή βιάστηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις αυτές. Σε κάθε περίπτωση από την πλευρά του το Ταμείο φέρεται διατεθειμένο να κλείσει το θέμα και αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται ίσως πρόκειται περί λάθους το οποίο πηγή στον ΣΚΑΪ συνέδεσε και με το προεκλογικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην χώρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα