Φώτης Κουβέλης>Ο άνθρωπος που γνώριζε από συγκυβερνήσεις


“Ο Φώτης Κουβέλης θα καταλάβει για τα καλά αυτό που λέει ο λαός ότι "καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα" 
Ο Φώτης Κουβέλης γνωρίζει καλά από συγκυβερνήσεις. Δεν είναι η πρώτη φορά εξάλλου που συμμετέχει σε κυβερνητικό συνασπισμό. Το 1989 είχε διατελέσει υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Τζανετάκη.

Σήμερα ο ίδιος ως πρόεδρος κόμματος πίεσε τον
Αντώνη Ρουπακιώτη, τον υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σαμαρά ο οποίος υπήρξε πρόταση της ΔΗΜΑΡ να υπογράψει τελικά τα μέτρα, τα οποία ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν ψηφίζει. Το γεγονός αυτό, αν δεν πρόκειται για άλλο ένα επικοινωνιακό τρικ, αποτελεί παγκόσμιο παράδοξο, αλλά όπως και να έχει είναι δείγμα της κοροϊδίας που υφίσταται ο ελληνικός λαός από την τρικομματική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Είναι δυνατόν ο υπουργός που στηρίζεται από ένα κόμμα το οποίο δεν θα ψηφίσει το πακέτο, να δέχεται υποδείξεις από την ηγεσία του ίδιου κόμματος να υπογράψει το πολυνομοσχέδιο; Κι, όμως, στην μνημονιακή Ελλάδα των κυβιστήσεων του πολιτικού προσωπικού της τρικομματικής κυβέρνησης όλα είναι δυνατόν να συμβούν.

Ο Φώτης Κουβέλης έχει αυτοαναιρεθεί ουκ ολίγες φορές τους τελευταίους μήνες. Ως ηγήτωρ ενός δήθεν αριστερού κόμματος – για την ακρίβεια πρόκειται για μία μιρκοελιτίστικη ομάδα η οποία διασπάστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και υποδέχτηκε ένα τμήμα των εκσυγχρονιστών του ΠΑΣΟΚ στους κόλπους του – μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου αρνήθηκε να συμπράξει σε κοινό κυβερνητικό σχήμα με τη Νέα Δημοκρατια και το ΠΑΣΟΚ. Το έπραξε, όμως, μετά από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Τι άλλαξε; Τίποτα παρά εντάθηκαν οι πιέσεις από διάφορα κέντρα εξουσίας, οικονομικής κυρίως, αλλά και από τις δυνάμεις του πάλαι – ποτέ εκσυγχρονιστικού μπλοκ, οι οποίες είτε έχουν προσχωρήσει στο κομματίδιο της Δημοκρατικής Αριστεράς, είτε στηρίζουν τον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος αντικατέστησε τον Γιώργο Καρατζαφέρη στην τρικομματική φαρσοκωμωδία. Ο Φώτης Κουβέλης όπως λένε άνθρωποι οι οποίοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα πλέον αντέχει τις πιέσεις έως ενός σημείου.

Η Δημοκρατική Αριστερά, όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, φανερές και κρυφές, καταρρέει … παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει το δημοσιογραφικό σύστημα το οποίο έχει επιστρατευτεί από το κατεστημένο για την στηρίξει, αλλά και τους επικοινωνιολόγους οι οποίοι έχουν αναλάβει να «χρυσώσουν το χάπι» για την προσχώρησή της στο μπλοκ των δυνάμεων που καταστρέφουν τον ελληνικό λαό και ξεπουλάν τη δημόσια περιουσία.

«Τι είδους Αριστερά είναι αυτή, η οποία υποχωρεί στα εργασιακά», αναρωτιόταν πριν από λίγο καιρό ο κόσμος και αυτή την άποψη οι σύμβουλοι της Δημοκρατικής Αριστεράς την μετέφεραν στον ίδιο, ο οποίος αντιλαμβανόταν ότι αν ξεπερνούσε τις κόκκινες γραμμές, θα γινόταν πιο μισητός για τον λαό ακόμη και από τον πρωθυπουργός Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δίνει γη και ύδωρ στους Γερμανούς, ακόμη και από τον Ευάγγελο Βενιζέλος ο οποίος δεν έβρισκε την λίστα Λαγκάρντ. Ο Φώτης Κουβέλης γνωρίζει από τα παλιά τα χρόν
Keywords
Τυχαία Θέματα