Η ΕΡΤ στα δελτία ειδήσεων των μεγαλύτερων πρακτορείων του κόσμου

Η είδηση για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ και οι μετέπειτα αντιδράσεις κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω των μεγαλύτερων ειδησεογραφικών δικτύων.

Το πρακτορείο Associated Press αναφέρει ότι «Η Ελλάδα διακόπτει τη λειτουργία του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού για να γλιτώσει χρήματα» επισημαίνοντας πως «η συντηρητική ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι θα διακόψει
προσωρινά τη λειτουργία του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού, παρά τις έντονες αντιδράσεις από τα σωματεία».
Το Reuters από την πλευρά του σημειώνει ότι η Ελλάδα κλείνει την ραδιοτηλεόραση για να εξοικονομήσει λεφτά, με το προσωπικό να διαμαρτύρεται. «Η ανακοίνωση ήταν ένα από τα πιο δραστικά μέτρα μέχρι τώρα με στόχο τη μείωση των δημόσιων οργανισμών της χώρας στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας που επιβάλλονται στην Ελλάδα ως προϋπόθεση της διάσωσής της».
«Η Ελλάδα αναστέλλει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση ΕΡΤ για να εξοικονομήσει χρήματα» τονίζει το BBC υπογραμμίζοντας ότι πάνω από 2.000 υπάλληλοι θα απομακρυνθούν «μέχρι η εταιρεία να ξανανοίξει "όσο το δυνατόν συντομότερα"». Το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) τονίζει ότι «Η Ελλάδα κλείνει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση ΕΡΤ» προσθέτοντας ότι θα επηρεάσει περίπου 2.700 εργαζόμενους.
Το Russia Today έχει συνεχή ενημέρωση από τις αντιδράσεις, ανεβάζοντας tweets σχετικά με το θέμα και κάνοντας εκτενή αναφορά στην κυβερνηυτική ανακοίνωση.
Η ιστοσελίδα της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post γράφει ότι «Η ελληνική κυβέρνηση κλείνει την κρατική ραδιοτηλεόραση για να εξοικονομήσει χρήματα, κάνοντας λόγο για "παράδεισο σπατάλης"».

Β.Β.-newpost
Keywords
Τυχαία Θέματα