«Η οικονομία θα ανακάμψει με τη βοήθεια του ιδιωτικού τομέα»

Την πίστη του ότι με την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα θα βελτιωθεί το επενδυτικό κλίμα και θα ανακάμψει προσεχώς η οικονομία, καταθέτει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.
«Βασική επιδίωξη είναι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα..... Οι εποχές όπου το κράτος απορροφούσε την ανεργία που δημιουργούσε η έλλειψη ανταγωνιστικότητας, αποτελούν παρελθόν.
Άλλωστε ο ένας πυλώνας του εθνικού σχεδίου για την ανάκαμψη της πραγματικής
οικονομίας είναι η εδραίωση της δημοσιονομικής εξυγίανσης, προσαρμογής και πειθαρχίας σε όλη την έκταση της γενικής κυβέρνησης.
Ο έτερος της επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας είναι που θα συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μέσω της προώθησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της αποτελεσματικής υλοποίησης των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών».
Σε ερώτηση για μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση ο κ. Σταϊκούρας δηλώνει ότι ο αυξημένος ΦΠΑ δεν αποδίδει τα αναμενόμενα.
«Εκτιμούμε ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους θα είμαστε εντός των στόχων, καθώς έχουν ληφθεί υπόψη στις προβλέψεις για τα δημόσια έσοδα του 2013 τόσο οι πρωτογενείς όσο και οι δευτερογενείς επιπτώσεις της ύφεσης και των δημοσιονομικών παρεμβάσεων.
Όταν πιάσουμε τους στόχους θα αποκτήσουμε τους βαθμούς ελευθερίας για να βελτιώσουμε πολιτικές και μέτρα που αποδείχτηκαν κοινωνικά άδικα και οικονομικά αναποτελεσματικά.
Μέτρα όπως η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση φαίνεται να μην αποδίδει τα αναμενόμενα και υπάρχουν ενδείξεις ότι διόγκωσε τη φοροδιαφυγή και οδήγησε σε κλείσιμο επιχειρήσεων» κατέληξε ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών.TROKTIKO
Keywords
Τυχαία Θέματα