ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΣΤΟ EXOFITSIO ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
*ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
*ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ-ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δύο χρόνια αδράνειας για την επικουρική ασφάλιση συσσώρευσαν προβλήματα και αρρυθμίες, προερχόμενες από τις μνημονιακές δεσμεύσεις. Που ουδέποτε αντιμετωπίστηκαν με λογική, δουλειά
και στοχευμένο πρόγραμμα.

Οι συνεχείς περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων μαζί με την προχειρότητα, την ανακολουθία και τις συνεχείς διαψεύσεις των δεσμεύσεων των Υπουργών του ΠΑΣΟΚ, έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τους Έλληνες συνταξιούχους.

Από το «δεν πρόκειται να ακολουθήσουν άλλες περικοπές των συντάξεων» του κ. Βενιζέλου φτάσαμε στην απειλή τρίτου κουρέματος του κ. Κουτρουμάνη.

Η έλλειψη διάθεσης να αντιμετωπισθεί το θέμα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φάνηκε από τον Ιούλιο του 2010 όταν ο κ. Λοβέρδος στον ασφαλιστικό νόμο -που «έσωσε το ασφαλιστικό»- δεν έκανε τίποτα αλλά παρέπεμψε το θέμα στις αναλογιστικές μελέτες. Στις δηλώσεις του βέβαια μιλούσε τότε για εξασφαλισμένη βιωσιμότητα του συστήματος.

Σήμερα υπό την πίεση των γεγονότων και του χρόνου, ο κ. Κουτρουμάνης εισηγείται την συγχώνευση των μεγάλων επικουρικών ταμείων, που κατά βάση ασφαλίζουν τους μισθωτούς, σε ένα.

Δηλώνει πως έτσι θα επιτύχει την μεσοσταθμική μείωση των παροχών – συντάξεων - χρησιμοποιώντας τα περισσεύματα κάποιων ταμείων για να καλύψει ελλείμματα άλλων. Η μεθοδολογία αυτή δεν υπαγορεύεται από καμία μελέτη σκοπιμότητας, ούτε από μελέτη μελλοντικής βιωσιμότητας .

Η ενοποίηση αυτή είναι το πρώτο βήμα για την κατάργηση των επικουρικών συντάξεων αφού η μακροχρόνια βιωσιμότητα ενός ταμείου αυτού του μεγέθους δύσκολα θα επιτευχθεί εάν παραμείνουν οι ίδιοι πόροι χρηματοδότησης και ο ίδιος τρόπος λειτουργίας και διαχείρισης.

Αυτές τις μέρες ΕΞΆΛΛΟΥ όλοι οι συνταξιούχοι ένιωσαν στο «πετσί» τους τις συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Οι Έλληνες ασφαλισμένοι υφίστανται, από τις αρχές του χρόνου έως και σήμερα την δεύτερη οριζόντια περικοπή κατά 20% των επικουρικών τους συντάξεων.

Περικοπή που αποφάσισε και ψήφισε τον Οκτώβριο, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Περικοπή που όμως δεν εξασφάλισε την βιωσιμότητα της επικουρικής ασφάλισης.

Η ταμειακή αδυναμία που προβάλλει ο κ. Κουτρουμάνης είναι ο «φερετζές» για την Τρίτη κατακρεούργηση των συνταξιούχων.

Ακούσαμε από το στόμα του υπευθύνου Υπουργού του ΠΑΣΟΚ πως δεν έχει να καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις γιατί κάποια Ταμεία έχουν πρόβλημα ταμειακής ρευστότητας.

Δεν μπορεί όμως αυτό το γεγονός να μας «αναγκάσει» να δεχτούμε την τρίτη κατά σειρά δραματική μείωση των επικουρικών συντάξεων ή την ενοποίηση όλων που θα «γεννήσει» ένα μαμούθ προβληματικό ταμείο «φάντασμα» - «τέρας» παρόμοιο του πάλαι ποτέ Οργανισμού Προβληματικών Επιχειρήσεων (ΟΠΕ)

Για τα σημερινά ταμειακά ελλείμματα τα οποία αναφέρει ο Υπου
Keywords
Τυχαία Θέματα