Λ. Παπαδήμος: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιστρέψει στη δραχμή

Βέβαιος για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σε συνέντευξή του CNBC, τονίζοντας όμως ότι θα χρειαστούν ακόμα δύο χρόνια για τη λήψη των πιο δύσκολων και απαιτητικών μέτρων.
Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση Ελλάδας – ιδιωτών πιστωτών για το
πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, ο κ. Λ. Παπαδήμος χαρακτηρίζει κρίσιμες τις επόμενες εβδομάδες, τονίζει ότι έχει σημειωθεί πρόοδος το τελευταίο διάστημα και εκφράζει την πεποίθηση ότι σύντομα θα έχε επιτευχθεί συμφωνία και ότι η χώρα θα λάβει την έγκριση των Ε.Ε. και ΔΝΤ για συνέχιση της χρηματοδότησης. [ Ολόκληρη η συνέντευξη ΕΔΩ ]

Στο μεταξύ, την αμέριστη στήριξη της Γερμανίας στις προσπάθειες ανάκαμψης της Ελλάδας, καθώς και την εκτίμησή του στις θυσίες του ελληνικού λαού, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε, μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον Αντώνη Σαμαρά και τον ομόλογό του Σταύρο Δήμα.

Ο κ. Βεστερβέλε υπογράμμισε την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας, υπογραμμίζοντας ότι «θα αντιμετωπίσουμε την κρίση εφόσον τηρούμε αμοιβαία αυτά για τα οποία έχουμε δεσμευτεί».

Από την πλευρά της η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ αναγνώρισε ότι τον τελευταίο χρόνο σημειώθηκε πρόοδος στην Ελλάδα, αλλά – όπως τόνισε – «το ελληνικό πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί ακόμη οριστικά»
Keywords
Τυχαία Θέματα