Μιχ. Σάλλας> Οι τράπεζες έχουν ήδη άρχίσει να παρέχουν ρευστότητα σε επιλεγμένες ανταγωνιστικές εξωστρεφείς επιχειρήσεις.

Από τον Κωνσταντίνο Μαριόλη Την αισιοδοξία του για την κάλυψη του 10% της ιδιωτικής συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς εξέφρασε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου κ. Μιχάλης Σάλλας, στο πλαίσιο ομιλίας του στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας.

Παράλληλα, ο κ. Σάλλας εξέφρασε την πεποίθησή του για την επιτυχή πορεία της ανακεφαλαιοποίησης του εγχώριου τραπεζικού συστήματος αλλά και για
το ρόλο των τραπεζών στην επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας.

Σημείωσε ότι το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί και τόνισε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα επωφεληθούν από το πολύ θετικό διεθνές κλίμα.

Ο κ. Σάλλας αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα για τις τράπεζες, αυτό της αλλαγής των όρων της ανακεφαλαιοποίησης, λέγοντας ότι υπάρχουν περιθώρια βελτιωτικών κινήσεων, ενώ σημείωσε ότι θα πρέπει να συνεκτιμηθούν και οι ενδείξεις βελτίωσης της αξιοπιστίας της Ελλάδας.

Τόνισε ότι ήδη γίνονται συζητήσεις με ξένους εν δυνάμει επενδυτές και αναζητούνται πιθανές πηγές για γραμμές χρηματοδότησης και τοποθέτησε την επιστροφή των τραπεζών στις διεθνείς αγορές από το καλοκαίρι. Μάλιστα, ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά ότι η διαφορά σήμερα με πριν από μερικούς μήνες είναι “η μέρα με τη νύχτα”.

Αναφορικά με τη σημερινή λειτουργία των τραπεζών, ο κ. Σάλλας υπογράμμισε πως οι τράπεζες έχουν αρχίσει να παρέχουν ρευστότητα σε επιλεγμένες ανταγωνιστικές και εξωστρεφείς επιχειρήσεις καθώς και σε αυτές που δίνουν προστιθέμενη αξία στα ελληνικά προϊόντα.

Πηγή:www.capital.gr KOYRDISTOPORTOCALI
Keywords
Τυχαία Θέματα