Ν. Κακλαμάνης: Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΣΗ

Η χώρα μας, για μία ακόμη φορά, βρίσκεται στο προσκήνιο τόσο της ευρωπαϊκής όσο και της παγκόσμιας ιστορίας. Στην πραγματικότητα, αυτή τη χρονική περίοδο και σ' αυτόν τον ιστο­ρικό τόπο, διακυβεύεται η παγκόσμια ισορρο­πία, ίσως για τον επόμενο αιώνα.
Μία βαθύτερη ανάλυση της κατάστασης καταδεικνύει πως στην περιοχή μας διαδραματίζεται κάτι πολύ μεγαλύτε­ρο από μία μείωση του ελλείμματος και του χρέους.

Οι ψηφοφόροι της 6ης Μαΐου του 2012 πρέπει να ανα­γνωρίσουν τις τεράστιες ευθύνες που
επωμίζονται με την ψήφο τους
και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πέσουν θύματα των όποιων ανέξοδων­προπαγανδιστικών συνθη­μάτων από κάθε λογής κόμματα και αποκόμματα.

Απομένουν μόλις λίγες μέρες μέχρι την ημέρα των εκλογών. Οι Έλληνες πολίτες είναι, εκτός από εχέφρονες, υπεύθυνοι και συνετοί, ώστε, πάνω απ' όλα, να επιζητούν την ομαλότητα και την ισχυρή διακυβέρνηση.

Άρθρο Νικήτα Κακλαμάνη στη «Metro Weekend»

Γιατί μόνο με ισχυρές και σταθερές κυβερνήσεις θα έχου­με σοβαρές πιθανότητες να βρεθούμε σε προνομιακή θέση στη νέα παγκόσμια ισορροπία, που θα διαμορφωθεί την επόμενη μέρα.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όσες φορές κέρδι­σε κάτι η Ελλάδα, στη διάρκεια αλλαγών της παγκόσμιας ισορροπίας, το πέτυχε με ισχυρές πλειοψηφίες, που μας οδήγησαν, με σύνεση, σε σωστές συμμαχίες (π.χ. είσο­δος στhν Ευρωπαϊκή 'Ένωση επί κυβερνήσεως Κωνσταν­τίνου Καραμανλή).

Αντίθετα, όσες φορές βγήκε χαμένη ήταν όταν είχε ανί­σχυρες κυβερνήσεις στο τιμόνι της, που οδήγησαν σε επι­λογές και «συμμαχίες» καταστροφικές για τον τόπο.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα για όσα αναφέρω είναι της Ολλανδίας. Μία χώρα με αξιολόγηση AAA στην πιστο­ληπτική της ικανότητα, εξαιτίας της διαφωνιών στον κυ­βερνητικό συνασπισμό, οδηγείται σήμερα σε οικονομική αποσταθεροποίηση.
Σε ένα κράτος που βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατά­σταση, όπως η Ελλάδα, μια μη σταθερή κυβέρνηση σε τι δρό­μο θα οδηγούσε τον τόπο; Τα συμπεράσματα δικά σας...

Άρθρο Νικήτα Κακλαμάνη στη «Metro Weekend»
Keywords
Τυχαία Θέματα