Νεκρός ο ένας «βομβιστής του Μαραθωνίου» μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας σε προάστειο της Βοστώνης. Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ακούγονται πυροβολισμοί και σειρήνες, ενώ κάτοικοι αναφέρουν πως ακουστηκαν και εκρήξεις....

Όπως έγινε γνωστό ο ύποπτος που αναζητά τώρα η αστυνομία η οποία έχει αποκλείσει την περιοχή είναι ο βομβιστής της Βοστώνης που εμφανίζεται στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το FBI να φορά λευκό καπέλο.

Η αστυνομία ζητά από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους, να κλειδώσουν καλά όλες
τις πόρτες και να ανοίξουν μονο σε αστυνομικούς αφού εκείνοι τους έχουν δείξει την ταυτότητά τους.

Ο κίδυνος επισημαίνει η αστυνομία είναι μεγάλος καθώς ο δράστης είναι βαριά οπλισμένος και πιθανότατα να φέρει επάνω του και εκρηκτικά, ακόμα και χειροβομβίδα.

Η αστυνομία με τη συνδρομή των ειδικών δυνάμεων ερευνά πόρτα-πόρτα όλα τα σπίτια.

Ο ύποπτος που συνελήφθη νωρίτερα κατέληξε στο νοσοκομείο ενώ η αστυνομία φέρεται να επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για τον άλλο άνδρα από τις φωτογραφίες του FBI, που συνδέεται με τις βόμβες στον Μαραθώνιο.

H αστυνομία κατά τη σύλληψη ζήτησε από τον δράστη να βγάλει τα ρούχα του, καθώς φοβούνταν πως είχε πάνω του εκρηκτικά.

Η αστυνομία κάνει έκκληση στους κατοίκους στο Watertown να παραμείνουν στα σπίτια τους καθώς χαρακτηρίζει την κατάσταση «εξαιρετικά επικίνδυνη». Στην επιχείρηση συμμετέχουν περισσότεροι από 100 αστυνομικοί ενώ πετούν και ελικόπτερα πάνω από την περιοχή.

Στην περιοχή έφτασαν και ομοσπονδιακοί πράκτορες ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι αστυνομικοί αναζητούν τουλάχιστον δύο ενόπλους, ενώ ζητούν από όλους να κλείσουν τα κινητά τους υπο το φόβο της πυροδότησης βόμβας, καθώς εκτιμούν πως οι ύποπτοι έχουν πάνω τους εκρηκτικά.

Ολόκληρη η επιχείρηση μεταδίδεται ζωντανά απο το nbc ενώ μεταδόθηκε και η εικόνα ενός υπόπτου πεσμένου στο έδαφος.

Τα τοπικά μέσα αναφέρουν πως οι ύποπτοι σχετίζονται με τους βομβιστές της Βοστώνης, κάτι που ακόμα δεν επιβεβαιώνει η αστυνομία.

Νωρίτερα, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε από πυρά ενόπλου σε κτήριο του πανεπιστημίου ΜΙΤ.

Η αστυνομία του MIT ερευνά το περιστατικό και έχει σημάνει συναγερμό σε όλους τους χώρους της πανεπιστημιούπολης.
Στις έρευνες συμμετέχουν επίσης η αστυνομία της Μασαχουσέτης και η αστυνομία του Κέμπριτζ. Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα πιθανότατα ο ύποπτος στο ανθρωποκυνηγητό του Watertown να σχετίζεται με τους πυροβολισμούς στο ΜΙΤ.

Το ΜΙΤ, που βρίσκεται κοντά στη Βοστώνη, συνέστησε στους φοιτητές και τους πολίτες να μείνουν μακριά από τις εγκαταστάσεις, καθώς η αστυνομία έκρινε ότι η κατάσταση είναι «εξαιρετικά επικίνδυνη». NEWPOST
Keywords
Τυχαία Θέματα