ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ:ΑΛΛΑ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

Εξαιρετική ηταν η ομιλια του Νικήτα Κακλαμάνη στην κοινοβουλευτική ομαδα της Νέας Δημοκρατιας αφου επισημανε αυτα που καθε νεοδημοκράτης συζητα .Το πληρες κειμενο της ομιλιας του εχει ως εξής:
«Κυρίες και κύριοι βουλευτές, κύριε Πρόεδρε

Μετά από τρία χρόνια, που η πατρίδα μας δοκιμάζεται σκληρά, νομίζω ότι έφθασε η ώρα να πούμε σκληρές αλήθειες. Γιατί όπως έχει πει και ο Αριστοτέλης:
«Το αληθινό και το δίκαιο έχουν από τη φύση μεγαλύτερη δύναμη από το ψέμα και το άδικο».

Ο ελληνικός λαός υποφέρει και δεν μπορεί να υπομείνει άλλα δεινά. Το βλέπουμε, πιστεύω, όσοι περπατούμε στους δρόμους, όσοι μιλάμε με τους πολίτες και όσοι δεν έχουμε κλειστεί σε γυάλινα κλουβιά...

Το λένε δυστυχώς, οι αριθμοί. Και δεν εννοώ φυσικά τα παράλογα μαθηματικά της Τρόικα, που αγνοούν τις ανθρώπινες αντοχές.

Η Ελλάδα, με βάση τον προϋπολογισμό του 2013, που θα ψηφίσουμε τις επόμενεςμ έρες, θα κατέχει τη θλιβερή πρωτιά στην ανεργία σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Μόλις, πριν από λίγες μέρες, διεθνές μέσο ενημέρωσης, χαρακτήρισε την εικόνα της Ελλάδας σαν αυτή της Αμερικής μετά από το κραχ του 1929.

Το κυριότερο όμως, φίλες και φίλοι, κύριε Πρόεδρε είναι ότι οι Έλληνες έχουν κυριευθεί από την απογοήτευση, τη θλίψη και έχουν χάσει την πίστη τους και την ελπίδα για το μέλλον.

Όταν στις 4 Οκτωβρίου του 1974, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυε τη Νέα Δημοκρατία τόνιζε ότι:

«Η Ελλάς με την πνευματική κληρονομιά της, την ακτινοβολία του Ελληνισμού, αλλά και τη ζωντάνια του λαού της μπορεί να συμβάλει πολιτικά, ηθικά και πολιτιστικά στη πραγματοποίηση της ιδέας μίας ενωμένης Ευρώπης».

Σήμερα, 38 χρόνια μετά, έχουμε υποχρέωση ΟΛΟΙ, με ΠΡΩΤΟ εσάς κύριε Πρόεδρε, να κάνουμε τούτα τα λόγια πραγματικότητα. Επιβάλλεται, να το καταφέρουμε ΟΛΟΙ, για το καλό ΟΛΩΝ των Ελλήνων αλλά κυρίως για να αρχίσει ξανά η Ευρώπη, να σκέφτεται για τους λαούς και όχι για τους τραπεζίτες.

Σας υπενθυμίζω ότι στις 2 Μαΐου το 1998, ευρωβουλευτής με αρχηγό εσένα Πρόεδρε, δεν ψήφισα το ευρώ, γιατί εσύ μου είπες ότι μας «δουλεύουν: «Δεν πρόκειται για ΟΝΕ αλλά για ΝΕ» μου είπες...

Και μεταξύ αυτών, που με πλαστά στοιχεία, όπως κι άλλες χώρες, έβαλαν την Ελλάδα στο ευρώ, ήταν όπως όλοι ενθυμούμεθα οι κύριοι Παπαδήμος και Στουρνάρας, σύμβουλοι του τότε Πρωθυπουργού.

Είναι ευθύνη στην πιο κρίσιμη στιγμή της μεταπολεμικής ιστορίας για το έθνος μας, να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας, ώστε να εμπνεύσουμε ξανά σεβασμό στον πολίτη.

Κύριε Πρόεδρε, κύριοι και κυρίες συνάδελφοι, οφείλουμε να ομολογήσουμε, ΟΛΟΙ, ότι πριν από 4 μήνες άλλα υποσχεθήκαμε και άλλα τελικά πράττουμε, 4 μήνες μετά.

Μιλήσαμε για 18 ισοδύναμα μέτρα, ώστε να μη κοπούν οι μισθοί και οι συντάξεις. Και τελικά μειώνονται και οι μισθοί και οι συντάξεις.

Προεκλογικά είπαμε ακόμη: Για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου -και ξέρω τον αγώνα που δίνεις, τον αναγνωρίζω και τον στηρίζω- για Εξεταστική,
Keywords
Τυχαία Θέματα