Ο Αντώνης Καρακούσης δείχνει την έξοδο στο σημερινό πολιτικό προσωπικό



TΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΧΟΙΝΟΒΑΤΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΕΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ.
Ο Χαρδούβελης και οι... άλλοι

Του Αντώνη Καρακούση
Η επιλογή - έκπληξη του Γκίκα Χαρδούβελη για τη θέση του υπουργού Οικονομικών εγγυάται τη συνέχεια της οικονομικής πολιτικής και δίδει σήμα σε εταίρους και δανειστές ότι η Ελλάδα δεν θα παρεκκλίνει των υποχρεώσεών της.
Επιπροσθέτως εγγυάται ότι οι διαπραγματεύσεις για το χρέος θα κινηθούν εντός ευρωπαϊκού πλαισίου
και δεν πρόκειται να αναπτυχθούν μαξιμαλιστικές απαιτήσεις σαν κι αυτές που υπαινίσσονται οι εμπειρογνώμονες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από την άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Κουρέματα δεν υπάρχουν, παρά μόνο επιμηκύνσεις δανείων και μειώσεις επιτοκίων.

Έτσι ο πρωθυπουργός πρότεινε και ο αντιπρόεδρος αποδέχθηκε χωρίς πολλές κουβέντες τον κ. Χαρδούβελη, ακριβώς επειδή γνωρίζει το χαρακτήρα της επερχόμενης διαπραγμάτευσης.

Είναι σαφές ότι οι κ.Σαμαράς και Βενιζέλος με την επιλογή τους θέλησαν να κλείσουν το εξωτερικό μέτωπο.

Όλες οι άλλες αλλαγές στοχεύουν στο εσωτερικό μέτωπο. Έφυγαν οι υπουργοί που είχαν προκαλέσει με τη στάση και το λόγο τους την κοινή γνώμη και κάποιοι που δεν είχαν υποταχθεί στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα του λαϊκισμού. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι δεν διασώθηκε ούτε ο Αθ.Τσαυτάρης, μακράν ο καλύτερος υπουργός Γεωργίας των τελευταίων δεκαετιών.

Αντιθέτως επιβραβεύθηκαν οι λαϊκιστές και οι φωνακλάδες της Β' Αθηνών, σε μια προσπάθεια να διασκεδαστούν οι κακές εντυπώσεις από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Όσο περνά ο καιρός γίνεται σαφές ότι το μεγαλύτερο διαρθρωτικό πρόβλημα της χώρας είναι αυτό της πολιτικής.

Σχοινοβατεί επί μακρόν το πολιτικό σύστημα ανάμεσα στο δέον και στο φαίνεσθαι.

Αυτή η σχοινοβασία δεν μπορεί παρά να είναι μοιραία. Κάποια στιγμή, είτε το σχοινί θα σπάσει, είτε οι ισορροπιστές θα γκρεμισθούν.

Η χώρα έχει ανάγκη από καθαρές λύσεις και καθαρές κουβέντες.

Και όσο δεν τις προσφέρει το παρόν σύστημα, θα εκτίθεται και θα υποχωρεί διαρκώς μέχρι να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη νέων δυνάμεων ικανών να διεκδικήσουν με αξιώσεις την εξουσία,προβάλλοντας αλήθειες, σχέδιο και πρόγραμμα αξιόπιστο.

Και ας μη γελιώνται όσοι συμμετέχουν του πολιτικού παιγνίου. Δεν είναι μόνοι τους πια.

Εκεί έξω υπάρχουν οξυδερκή και ξεχωριστά πρόσωπα έτοιμα να αναλάβουν πραγματική δράση.
Keywords
Τυχαία Θέματα