Οι Αγγελόπουλοι «έπιασαν» τον τεράστιο Κόκκαλη

Το δύσκολο –λένε- δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή, αλλά να παραμείνεις. Αυτό από μόνο του αποδεικνύει τον άθλο του Ολυμπιακού στο μπάσκετ, με τη δεύτερη διαδοχική κατάκτηση της Ευρωλίγκας, στο....
Λονδίνο.
Πέρυσι ήταν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, εφέτος η Ρεάλ Μαδρίτης. Πέρυσι στον πάγκο ήταν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, τώρα ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Στην κορυφή, όμως, το ίδιο αφεντικό… με τα δυο πρόσωπα. Τα αδέλφια Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Δύο
άνθρωποι, δύο «παιδιά» με ήθος, χαμηλούς τόνους και αγάπη για τον Ολυμπιακό, τόση ώστε να μην επιτρέψουν στην αγανάκτηση και την απογοήτευση που τους πλημμύριζε, όταν έβλεπαν να χάνουν πόντους από διαιτητικά λάθη στα παρκέ της Α1, να τους κάνουν «φυγάδες». Όλα τα χρόνια που βρίσκονται στη… γέφυρα του καραβιού, έριξαν χρήμα. Πολύ χρήμα. Παρόλα αυτά, όσο δεν έπιναν νερό από την πηγή που πλησίαζαν, επέμεναν.

Γι’ αυτό νίκησαν. Και έδειξαν σε πολλά αφεντικά ομάδων αντίστοιχου βεληνεκούς, με τι μαεστρία είχαν πάντοτε τον κόσμο στο πλευρό τους. Ακόμη και τότε που το «μαρούλι» έπεφτε στον... κάδο των αχρήστων με βόμβες τύπου Τσίλντρες.

Ο μεγαλύτερος πλούτος τελικά των Αγγελόπουλων, δεν είναι τα μηδενικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Είναι η τάξη και η ηθική που κυριαρχεί στο μυαλό τους, η γνώση πως τα παλάτια δεν χτίζονται πάνω στην άμμο του ψευτοτσαμπουκά με τρομοκρατίες και… non papers στο e-mail των δημοσιογράφων που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ομάδας, αλλά και η στοιχειώδης αποδοχή του ανταγωνισμού. Όλα αυτά, παρά τα εκατομμύρια που έχουν ρίξει. Χωρίς την ανάλογη επιστροφή από την αντίστοιχη UEFA με το Champions League.

Οι Αγγελόπουλοι, με τη συνολική στάση της μπασκετικής τους ζωής, έπιασαν τον τεράστιο Σωκράτη Κόκκαλη στη συνείδηση του «ερυθρόλευκου» οπαδού. Θα το δείτε, ακόμη και στην περίπτωση που χάσουν το πρωτάθλημα. Κιχ δεν θα ακουστεί. Και δεν θα χρειαστεί να το απαιτήσουν…

Christiano ΝΕWPOST
Keywords
Τυχαία Θέματα