Οι ΗΠΑ θα κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν την Ευρωζώνη, τονίζει ο Ομπάμα

Οι ΗΠΑ θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσουν τη σταθεροποίηση της Ευρωζώνης τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ιταλό πρωθυπουργό και υπουργό Οικονομικών, Μάριο Μόντι.
Επιπλέον, στις δηλώσεις που έγιναν μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών, επισήμανε τη σημασία να υπάρχει στην Ευρώπη ένα ισχυροί τείχος προστασίας για να περιοριστούν τα προβλήματα χρέους της Ευρωζώνης.

«Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην ηγεσία του Μόντι και ελπίζω ότι η Ιταλία θα ξεπεράσει τις δύσκολες εποχές που περνά» είπε ο Ομπάμα και επισήμανε ότι ο Μόντι ενίσχυσε την εμπιστοσύνη στην Ιταλία και τις ευρωπαϊκές αγορές.

Η συνεργασία των χωρών μας είναι σημαντική ιστορικά και μόνιμη, πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Από την πλευρά του ο Μάριο Μόντι υπογράμμιζε σε ομιλία του νωρίτερα την Πέμπτη στο Peterson Institute «η Ευρώπη δεν κατασκευάστηκε για να διαχειρίζεται κρίσεις» αλλά εξέφρασε την πεποίθηση του ότι «έχουμε δει βελτιώσεις σε αυτό το μηχανισμό».

Τα επόμενα χρόνια η Ευρώπη, συνέχισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, θα μεγαλώσει και άλλο και η Ευρωζώνη θα αποκτήσει και άλλα μέλη. «Δεν βλέπω να αποχωρούν χώρες», επισήμανε.

Σε ό,τι αφορά τη χώρα του, επισήμανε ότι οι Ιταλοί πρέπει να κάνουν θυσίες, υπενθυμίζοντας και το παράδειγμα του να αποποιηθεί την πρωθυπουργική και υπουργική του αποζημίωση.
Keywords
Τυχαία Θέματα