ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Τέσσερα διαφορετικά σχέδια για την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας ανακοίνωσε τα δύο τελευταία χρόνια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το τελευταίο λίγες ημέρες πριν από τις διακοπές του Πάσχα, επισημαίνει ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Αθήνας, πρώην υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου.

«Αν εξαιρέσει κανείς
την προσωπική προβολή των εμπνευστών τους στα μέσα ενημέρωσης, το αποτέλεσμα των σχεδίων αυτών είναι, ότι σήμερα μεγάλα τμήματα της πρωτεύουσας είναι απροσπέλαστα όχι μόνο τις νυχτερινές ώρες αλλά και την ημέρα, η εγκληματικότητα και το παρεμπόριο ανθούν, οι άστεγοι πολλαπλασιάζονται, επιχειρήσεις κλείνουν, εργαζόμενοι και εργοδότες οδηγούνται στην ανεργία», τονίζει.

«Καλά είναι τα στρατηγικά σχέδια και ο μακρόπνοος προγραμματισμός, αλλά τέσσερα τέτοια σχέδια σε δύο χρόνια είναι πάρα πολλά, ακόμα και για την Αθήνα», τονίζει ο πρώην υπουργός και προτείνει να ξεκινήσουμε από τα πιο απλά:

Για παράδειγμα, να αυξήσουμε την αστυνόμευση στις περιοχές γύρω από την Ομόνοια που είναι το κέντρο του παρεμπορίου, του εμπορίου ναρκωτικών και των κυκλωμάτων πορνείας. Να δώσουμε κίνητρα, φορολογικά και άλλα για την επιστροφή κατοίκων στο κέντρο και
Να ελέγξουμε τη λαθρομετανάστευση στις πύλες εισόδου της χώρας και λιγότερο στον τόπο προορισμού.
Να βρούμε μόνιμη λύση για τους άστεγους.
(Για όποιον αμφιβάλει ότι υπήρξαν τέσσερα σχέδια αναβάθμισης της πρωτεύουσας:

Το πρώτο ήταν της κας Μπιρμπίλη και μπορείτε να το δείτε εδώ. Το δεύτερο αποφασίσθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο επί Γιώργου Παπανδρέου και μπορείτε να το διαβάσετε εδώ. Το τρίτο είναι της κας Διαμαντοπούλου και του κ. Καμίνη και θα το δείτε εδώ. Μεσολάβησε και μια προσπάθεια με ιδιωτική πρωτοβουλία, του Ιδρύματος Ωνάση, με την υποστήριξη του πρωθυπουργού κ. Λ. Παπαδήμου. Περισσότερα εδώ.)
Keywords
Τυχαία Θέματα