ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ

Σε δύσκολους καιρούς για την πολιτική και τους πολιτικούς, πλήθος κόσμου παρακολούθησε την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του υποψηφίου για την Α περιφέρεια της Αθήνας Νικήτα Κακλαμάνη στο ξενοδοχείο caravel σήμερα στις 7.30 το βράδυ.

Ο πρώην υπουργός και δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης προχώρησε σε συγκεκριμένες προτάσεις....
Βάση του «Νέου Εθνικού Προσανατολισμού» αποτελεί ο «Οικονομικός Εθνικισμός» αλλά και ρηξικέλευθες προτάσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας, της ακρίβειας, της εγκληματικότητας, καθώς και
για τη δημιουργία επενδύσεων, που έχει ανάγκη σήμερα η Ελλάδα.

Αναλυτικά οι προτάσεις του Ν. Κακλαμάνη:
-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

Θα πρέπει να ανατραπεί, πλήρως, το οικονομικό και παραγωγικό αλλά και καταναλωτικό μοντέλο της χώρας. Η Ελλάδα εισάγει το 80% από γεωργικά, κτηνοτροφικά και βιομηχανικά προϊόντα, ενώ εξάγει μόλις το 20%. Αυτό πρέπει να αντιστραφεί, ώστε να επιτευχθεί η περιβόητη ανάπτυξη.

Για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος, απαιτείται, να υπάρξει σωστή πανεπιστημιακή εκπαίδευση και έρευνα, που θα κατευθύνει την οικονομία στη χρήση καινοτομιών για τη παραγωγή γεωργικών, βιομηχανικών κ.α. προϊόντων.

Έτσι, σε βάθος χρόνου, οι εξαγωγές μας θα είναι περισσότερες από τις εισαγωγές και η Ελλάδα θα στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις.

-ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

α)Να δίδεται το επίδομα ανεργίας, ως επιδότηση, σε πρότυπες παραγωγικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα προσλαμβάνουν νέους άνεργους και θα παράγουν προϊόντα, καλύπτοντας τις εξαγωγές αλλά και τις ανάγκες της Ελληνικής αγοράς. Το κίνητρο για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα είναι, εκτός των άλλων, η μείωση της φορολογίας κατά το ήμισυ.

Έτσι, θα υπάρχει διαρκής και δημιουργική απασχόληση για το εργατικό προσωπικό, ενώ ο επιχειρηματίας θα πρέπει να διατηρεί, τουλάχιστον το 70% όσων έχουν εργαστεί με συνέπεια, για το χρόνο της επιδοτούμενης ανεργίας.

β)Όσοι είναι άνεργοι άνω των 55 ετών, επειδή δυσκολεύονται να βρουν εργασία, να καλύπτονται οι ασφαλιστικές εισφορές τους μέχρι τη συνταξιοδότηση τους αλλά και να έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εφόσον έχουν ήδη 7.500 ένσημα.

-«ΚΟΥΡΕΜΑ» ΔΑΝΕΙΩΝ

α)Η χρονική διάρκεια των στεγαστικών δανείων να ανέρχεται μέχρι 99 χρόνια (lease όπως Αγγλία), ανεξάρτητα από την ηλικία του δανειολήπτη, με τη μεταφορά της υποθήκης στους κληρονόμους και δυνατότητα αποπληρωμής στο μέλλον, εφόσον το επιτρέπουν οι οικονομικές συνθήκες.

β)Να πληρώνεται ένα ενοίκιο βασισμένο στο 3% της αντικειμενικής αξίας, γι’ αυτό το διάστημα.

γ)Να «κουρευτούν» τα δάνεια, ανάλογα με την οικονομική απώλεια που έχει ο δανειολήπτης από τις περικοπές μισθών και συντάξεων.

δ)Να υπάρξει νόμος διαχρονικής ισχύος για τη μη εκποίηση της πρώτης κατοικίας.

-ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

α)Πρόσληψη αστυνομικών όχι μέσω των Πανελλαδικών αλλά με Ειδικές εξετάσεις.

β) Για τη λαθρομετανάστ
Keywords
Τυχαία Θέματα