ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΘΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ;

Το μεγαλύτερο προφανέστατο πρόβλημα που έχει ο Αντώνης Σαμαράς, εν όψει των εθνικών εκλογών -είναι τουλάχιστον ηλίθιοι εκείνοι που πιστεύουν ότι μπορούν οι εκλογές να γίνουν μετά τον Απρίλιο- ακούει στο όνομα Γιώργος Καρατζαφέρης. Η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας παίζεται. Έχει πολλές ελπίδες να την κερδίσει και φυσικά θα είχε περισσότερες εάν διαπλεκόμενα
συμφέροντα, νταβατζήδες κάθε είδους και ξένος παράγοντας άφηναν ανεπηρέαστο τον Ελληνικό λαό να ελπίζει…

Η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τα πραγματικά στατιστικά στοιχεία, μπορεί να κερδίσει την αυτοδυναμία. Τα πραγματικά και όχι τις ηλίθιες προβλέψεις που διαμορφώνονται με βάση τις θελήσεις εκείνων, που προγραμματίζουν ποια έρευνα και πότε πρέπει να δείξει πχ «Γιατί η κυβέρνηση Παπαδήμου που δεν έχει εκλεγεί είναι καλύτερη από μια κυβέρνηση εκλεγμένη» ή «γιατί ο Ελληνικός λαός έχει περισσότερη εμπιστοσύνη σε έναν τραπεζίτη τεχνοκράτη και όχι σε έναν πολιτικό».
Γενικώς η κοινή γνώμη στην χώρα μας διαμορφώνεται και φυσικά εάν δεν είχε απέναντι της τα μέσα ενημέρωσης η Νέα Δημοκρατία θα έκανε περίπατο.

Εκεί ευθύνεται και κάπως ο Σαμαράς. Η αντιμνημονιακή του στάση όπως όλα δείχνουν ήταν σωστή. Θα αρκούσε αυτό και μόνον και όχι οι κορώνες περί μαχητή που ανέβηκε στο άλογο και έδιωξε τους μαυριτανούς. Οι …κάθε είδους επιθετικοί προσδιορισμοί των εξαπτέρυγων του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας τρόμαξαν το σύστημα και το σύστημα αντέδρασε… Δυστυχώς τα πολιτικά παιγνίδια έχουν συστήματα και ακόμη περισσότερο δυστυχώς, ορισμένοι περί τον Σαμαρά ζουν ακόμα στην εποχή του δονκιχωτισμού και κυνηγούν ανεμόμυλους.

Είναι τόσο γραφικοί τύποι που έχουν την εντύπωση ότι η προηγούμενη παράγραφος χρήζει απαντήσεως. Δυστυχώς κύριοι έτσι έχουν τα πράγματα, ότι θούριους και αν ξεκινήσετε να απαγγέλετε, ότι σαλπίσματα νίκης, ότι επιθετικές κορώνες, περί διάλυσης των διαπλεκόμενων από τον καβαλάρη τροπαιούχο.

Αλλά για να επανέλθουμε στο θέμα όλα αυτά που αναφέραμε πιο πάνω δημιούργησαν ένα περισσότερο ρευστό τοπίο προβλέψεων. Ενώ, δηλαδή, ο Αντώνης Σαμαράς έπεσε στις περισσότερες προβλέψεις του μέσα, ενώ δυστυχώς αναγκάσθηκε ορισμένες φορές να κάνει δυο βήματα πίσω διαβλέποντας το εθνικό συμφέρον, τελικά όλα αυτά δεν πιστώθηκαν από έναν λαό, επειδή κάποιοι τον λοιδόρησαν, τον υπονόμευσαν, δεν υπογράμμισαν σωστά τις θέσεις του.

Τι θα γίνει λοιπόν όταν ο Σαμαράς θα αναγκασθεί να συνεργασθεί με τον Καρατζαφέρη; Το αντέχει η Νέα Δημοκρατία; Εάν ναι, γιατί; Γιατί αναγνώρισε ένα από τα πολιτικά της σπλάχνα;

Μα κάθε άλλο παρά σπλάχνο της αποδείχθηκε ο Γ. Καρατζαφέρης, ένας φιλόδοξος κωλοτούμπας, υπερβολικά θρασύς γι αυτό που αντιπροσωπεύει στην πραγματικότητα και ακόμη περισσότερο υπερβολικά προβεβλημένος, προφανώς γιατί εξυπηρετεί πότε το ΠΑΣΟΚ και πότε το σύστημα, ενώ κάνει και καλά τηλεοπτικά σώου.

Σε καμία άλλη πολιτισμένη χώρα του κόσμου δεν θα υπήρχε -με κάποια, την ελάχιστη, δύναμη- πολιτικός του προφίλ του Γ. Καρατζαφέρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα