Πυρά στο Channel 4 για προβολή ακατάλληλης διαφήμισης

Έντονες επικρίσεις δέχθηκε το βρετανικό δίκτυο Channel 4, εξαιτίας χορηγίας που φαινόταν να αστειεύεται με σκηνή βιασμού της ταινίας Το Κορίτσι με το Τατουάζ που προβαλλόταν εκείνη την ώρα.....

Το τηλεοπτικό δίκτυο διέκοψε την προβολή της ταινίας στη διάρκεια μιας σκηνής βιασμού για να μεταδώσει μία διαφήμιση της εταιρείας τηλεφωνίας Phone 4U που δείχνει μία γυναίκα και έναν άνδρα να κάνουν έρωτα. Εκείνη σταματά και ρωτά: «Προσποιούμαι, μπορώ να αναβαθμίσω;»
Τελειώνοντας το διαφημιστικό διάλειμμα και πριν συνεχιστεί η ταινία -με την ίδια σκηνή-, προβλήθηκε ξανά το σήμα χορηγίας της εταιρείας και ακούγεται ο άνδρας της διαφήμισης να λέει: «Φοράω ακόμα το εσώρουχό μου, μπορώ να αναβαθμίσω;»
Αμέσως, η Ofcom, η υπηρεσία για τους κανόνες που διέπουν τα ΜΜΕ (το βρετανικό ΕΣΡ) έλαβε 17 παράπονα για το θέμα, σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας The Guardian.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η τοποθέτηση της χορηγίας ήταν «ακατάλληλη» και «υποτίμησε» τα σοβαρά ζητήματα που εξετάζει η ταινία.
Το Channel 4 ζήτησε αμέσως συγγνώμη.
Το περιστατικό συνέβη στα τέλη Δεκεμβρίου, ωστόσο είδε τώρα το φως της δημοσιότητας, μετά από απόφαση της Ofcom ότι το τηλεοπτικό δίκτυο παραβίασε τους κανόνες που ορίζουν ότι θα πρέπει να γίνεται προγραμματισμός και των διαφημιστικών σε σχέση με το υπόλοιπο πρόγραμμα.
Πηγή in.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα