Συνώνυμο της χλεύης ο Γιωργάκης

Συνώνυμο της χλεύης και του εξευτελισμού έγινε το όνομα Παπανδρέου!

Έτσι όταν θέλει κάποιος στο εξωτερικό, να χλευάσει έναν πολιτικό του αντίπαλο, τον λέει Παπανδρέου... Κι από ότι φαίνεται θα γίνει και μόδα.

Χαρακτηριστικά, ο Γάλλος υπουργός αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Ζαν Λεονετί, αναφερόμενος στα όσα είπε ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ περί επαναδιαπραγμάτευσης της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για τους προϋπολογισμούς, τον χαρακτήρισε Γάλλο Παπανδρέου!

"Υπάρχει
ένας Ευρωπαίος ηγέτης ο οποίος έθεσε υπό αμφισβήτηση μία ευρωπαϊκή συνθήκη και αυτός ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο Φρανσουά Ολάντ είναι ο Γάλλος Παπανδρέου. Και όλοι γνωρίζουμε καλώς, ποιο τέλος είχε εκείνος", υπογράμμισε ο Λεονετί σε συνέντευξή του στον ιστότοπο jdd.fr

Ο υπουργός του Σαρκοζί αναφερόταν στο δημοψήφισμα που είχε προκηρύξει ο Γ. Παπανδρέου αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις 26 Οκτωβρίου, κίνηση η οποία σήκωσε θύελλα αντιδράσεων τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό της χώρας. Και δυστυχώς και για τον ίδιο συσχέτιζε την πρωτοβουλία του Ολάντ, με αυτή του Γιωργάκη.

Υπάρχει σχέση; Υπάρχει, αλλά όχι αυτή που θα ήθελε ο Λεονετί και ο Ολάντ έχει δίκιο. Δηλαδή δεν θέλει να δεχθεί η Γαλλία τον οικονομικό έλεγχο από την Γερμανία. Ευνόητο είναι. Μόνο που η μάχη χάθηκε για τους Γάλλους.

Γιατί ο Γιωργάκης όταν γινόταν μπουρλοτιέρης και έκαιγε τον εαυτό του και την Ελλάδα, με τα άσφαιρα πυρά του δημοψηφίσματος, ουσιαστικά έπαιζε το παιχνίδι των Γερμανών σε βάρος των Γάλλων, αφαιρώντας τους, το "όπλο" του δημοψηφίσματος. Γι αυτό και είχε καβαλήσει το τραπέζι έξαλλος ο πινέζας Σαρκοζί, για να καρυδώσει τη μαριονέτα όλων ΓΑΠ.

Τώρα ο Σαρκοζί έχει κάνει το θέμα γαργάρα, αποδέχθηκε την γερμανική πρωτοκαθεδρία και παίρνει για δώρο την αναγγελία της υποψηφιότητάς του για την προεδρία, από την Μέρκελ. Όσο για το Λεονετί, θυμίζει Πασόκο υπουργό του μνημονίου, υπερήφανο για τις αλλαγές που φέρνει στη χώρα και βασιλικότερο των αφεντικών του στο εξωτερικό.

Συμπέρασμα; Γελοίοι τύποι παντού. Ανθρωπάκια, μίζερα, κακόμοιρα, ανύπαρκτα, με πολτικές που τους υπαγορεύουν τα αφεντικά τους και αυτά απλώς τις εκφωνούν...
Keywords
Τυχαία Θέματα