Τους δορυφόρους της Skybox αγοράζει η Google, έναντι $500 εκατ.


Και η Google τον χαβά της... O διαδικτυακός κολοσσός ανέφερε πως οι δορυφόροι της Skybox σε λίγο καιρό θα δουλεύουν για αυτήν...

Συνεχίζει την παντοδυναμία της με μια ακόμη δαπανηρή επένδυση. Αυτή την φορά η Google ανακοίνωσε την αγορά της Skybox Imaging, μια εταιρία δορυφορικής απεικόνισης που θα μπορέσει να βοηθήσει τον "γίγαντα" του διαδικτύου να βελτιώσει τους χάρτες του.

Μόλις 500 εκατομμύρια λοιπόν θα χρειαστεί να βγάλει
από τα ταμία της η Google προκειμένου να κάνει δικιά της την Skybox Imaging, μια βδομάδα μετά την αγορά της Wall Street Journal έναντι 1 δισ. δολάρια(!). Να σας θυμίσω πως πρόκειται για έναν "στόλο" δορυφόρων που θα περιστρέφονται γύρω από τη Γη, προκειμένου να παρέχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε όλες μα όλες τις περιοχές του πλανήτη.

Σε ένα πρόσφατο δελτίο ειδήσεων η Google δήλωσε, "Οι δορυφόροι Skybox θα βοηθήσουν να ανανεώνονται συνέχεια οι εικόνες στο Google Map. Με την πάροδο του χρόνου ελπίζουμε επίσης, ότι η ομάδα και η τεχνολογία της Skybox θα είναι σε θέση να συμβάλει στην βελτίωση της πρόσβασης στο Διαδίκτυο αλλά και στην ανακούφιση από καταστροφές σε περιοχές που το έχουν ανάγκη.

Βασισμένη στο Google Mountain View της Καλιφόρνια, η Skybox ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια με στόχο την "Επανάσταση στην πρόσβαση πληροφοριών σχετικά με τις αλλαγές που συμβαίνουν σε όλη την επιφάνεια της Γης". Επίσης έχει κατασκευαστεί για να συλλέγει δορυφορικές εικόνες και βίντεο υψηλής ευκρίνειας της γης."

Από την άλλη η Skybox δήλωσε, "Είναι η κατάλληλη στιγμή να ενταχθεί μαζί μας μια εταιρία η οποία μπορεί να μας κάνει να σκεφτούμε με μεγαλύτερη τόλμη το μέλλον μας και να μας στηρίξει στο φιλόδοξο όραμα μας."

olafree.net
Keywords
Τυχαία Θέματα