"Υπεράριθμοι" προς απόλυση 4.500 εργαζόμενοι σε δήμους



Νέα μαζική "σφαγή" εργαζομένων επίκειται στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπως προκύπτει από την πρώτη αξιολόγηση που διενήργησε το υπουργείο Εσωτερικών. Περίπου 4.500 απασχολούμενοι με διάφορες ειδικότητας σε δήμους όλης της χώρας χαρακτηρίζονται "πλεονάζον προσωπικό" και σχεδιάζεται να ενταχθούν στο επόμενο κύμα κινητικότητας-διαθεσιμότητας, με προοπτική να απολυθούν οι περισσότεροι το επόμενο έτος. Οι περισσότεροι "υπεράριθμοι", σύμφωνα με το sofokleousin.gr, εργαζόμενοι εντοπίζονται στους μεγάλους δήμους.
Στους 16 μεγαλύτερους δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, η μελέτη του
υπουργείου Εσωτερικών "βγάζει" 1.712 εργαζόμενους ως "πλεονάζοντας"
Σύμφωνα με την αξιολόγηση, από τον Δήμο Αθηναίων πρέπει να φύγουν 752 άτομα και από το Δήμο Πειραιά από 155-186.
Για τη Θεσσαλονίκη η εκτίμηση είναι ασαφής και δεν προσδιορίζεται ούτε κατά προσέγγιση πόσοι είναι οι "πλεονάζοντες". Αναφέρεται ότι πρέπει να φύγουν 367-934(!) εργαζόμενοι.
Σε μεγάλους δήμους όπως η Πάτρα, ο Βόλος και τα Ιωάννινα οι αριθμοί είναι διψήφιοι.
Σε άλλες περιπτώσεις οι εκτιμήσεις είναι ασαφείς όπως για τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Η πλέον ενδεικτική είναι η πεπίπτωση του Δήμου Χαλκιδέων (Χαλκίδας): Περιλαμβανόμενη στους δήμους της διοικητικής περιφέρειας εμφανίζεται με πλεονάζον προσωπικό 37 εργαζομένων. Οταν περιλαμβάνεται στους δήμους άνω των 100.000 κατοίκων, εμφανίζεται με ανεπαρκές προσωπικό -άρα πρέπει να κάνει προσλήψεις
Keywords
Τυχαία Θέματα