BAZOYN ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ…

(Απο το aftodioikisi)... Μετά το «ανάχωμα» με τα ΚΕΠ, τα οποία το υπουργείοΔιοικητικής Μεταρρύθμισης έβγαλε... εκτός διαδικασίας υποβολής αιτήσεων απότους ενδιαφερόμενους για το πρόγραμμα αυτεπιστασίας μέσω ΑΣΕΠ, έρχεται τώρα καιη αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά να προσθέσει έναακόμη εμπόδιο στην ομαλή εκτέλεση του έργου από τις δημοτικές Αρχές. Με την ΑΔΑ:Β44ΡΝ-ΤΨΥ εγκύκλιό της, με θέμα «Πρόσληψηεκτάκτου
προσωπικού για την εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία», αφού περιγράφειλεπτομερώς το τι είναι... αυτεπιστασία και με ποια διαδικασία θα γίνονται οιαιτήσεις και οι προσλήψεις από τους δήμους, «θολώνει» στην πέμπτη παράγραφοπριν από το τέλος της εγκυκλίου τα πράγματα, καθώς δεν ξεκαθαρίζει ποιος θαπληρώσει τους εργαζομένους: ο ΟΑΕΔ ή οι δήμοι μέσω ΣΑΤΑ (η οποία για το τρέχονέτος έχει «ψαδιλιστεί» λόγω μνημονίου 2, και ήδη ο υπουργός Οικονομικών υποσχέθηκεεπιμερισμό του -140 εκατ. ευρώ και στις περιφέρειες· άλλωστε, οι ίδιοι οιδήμαρχοι έχουν επισημάνει στην aftodioikisi.gr πως με μείωση των πόρωναυτεπιστασία δε γίνεται).

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Το προσωπικό αυτό, ωςπροσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ, διέπεται απότο υπηρεσιακό, μισθολογικό κ.λπ. καθεστώς του από τα οριζόμενα στο Τμήμα Γ΄ τουΚεφαλαίου Β΄ του Δεύτερου Μέρους του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και ΚοινοτικώνΥπαλλήλων (ν.3584/2007, όπως ισχύει). Ειδικότερα, οι αποδοχές του καθορίζονταισύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 του ν.1876/1990, όπως ισχύει. Οι δαπάνεςγια την αμοιβή του και για τις σχετικές εργοδοτικές επιβαρύνσεις καταβάλλονταιαπό τις διατιθέμενες για το έργο πιστώσεις».
Σφοδρή ανακοίνωση δημάρχου ΒόλβηςΤο γεγονός αυτό ήρθε να επιβεβαιώσει ουσιαστικά και οδήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης (έβγαλε στην «επιφάνεια» και το θέμα τωνΚΕΠ, και τον ακολούθησε ο δήμαρχος Λαμίας Γιώργος Κοτρωνιάς), ο οποίος σε μίαέντονη δήλωσή του σημειώνει:
«Το Υπουργείο Εσωτερικών θα πρέπει να διευκρινίσει άμεσαποιος φορέας θα καλύψει τις δαπάνες για την αμοιβή και για τις σχετικέςεργοδοτικές επιβαρύνσεις του έκτακτου προσωπικού που θα προσληφθεί από τουςΔήμους της χώρας για την εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία.
»Κι αυτό γιατί στη σχετική εγκύκλιο 7, που χθες 1 Μαρτίουανήρτησε στη Διαύγεια , μεταξύ άλλων αναφέρεται ρητά ότι: "Οι δαπάνες γιατην αμοιβή του εν λόγω προσωπικού και για τις σχετικές εργοδοτικές επιβαρύνσειςκαταβάλλονται από τις διατιθέμενες για το έργο πιστώσεις".
»Σημειώνεται ότι στο άρθρο 40 παρ.6 του Νόμου 4024/2011βάσει του οποίου εκδόθηκε η ανωτέρω εγκύκλιος στην υποπαράγραφο 17 αναφέρεταιότι « Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης,Οικονομικών και Εσωτερικών, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη του ΔιοικητικούΣυμβουλίου του ΟΑΕΔ, μέρος ή το σύνολο της δαπάνης για την αμοιβή τουπροσωπικού που προσλαμβάνεται στα εν λόγω προγράμματα είναι δυνατόν νακαλύπτεται με επιχορήγηση από τον ΟΑΕΔ
»Η ανωτέρω ΚΥΑ ακόμη δεν έχει εκδοθεί και εν πάση περιπτώσειπουθενά δεν αναφέρεται στην εγκ
Keywords
Τυχαία Θέματα