Eλλάς το μεγαλείο σου!

Κατά την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, διαπιστώθηκε ότι ο σχετικός φάκελος που υπήρχε πριν από δεκαετίες στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναζητείται... Η δε Τράπεζα της Ελλάδος παραπέμπει για το κατοχικό δάνειο στο Υπουργείο Οικονομικών κι αυτό με τη σειρά του στην ΤτΕ. Σημειώνεται ότι ο υποδιοικητής της Τραπέζης
της Ελλάδος κ. Γ. Παπαδάκης είχε δηλώσει προσφάτως στη Βουλή ότι η ΤτΕ «δεν διαθέτει τα πρωτότυπα στοιχεία για το δάνειο, τα οποία προφανώς βρίσκονται στο Υπουργείο Οικονομικών»...
Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί η δήλωση του εφήμερου Τσάρου της Οικονομίας, Φίλιππου Σαχινίδη. Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως αναζητεί το αρχείο που υπήρχε πριν από δεκαετίες στη Διεύθυνση 25 του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και που αφορούσε σε ζητήματα πολεμικών αποζημιώσεων.

«Το αναζητώ και θα θέσω στη διάθεση της Επιτροπής οποιοδήποτε στοιχείο υπάρξει. Οι υπηρεσίες με ενημέρωσαν πως κανείς την τελευταία 20ετία δεν ασχολήθηκε με το ζήτημα αυτό» ανέφερε ο υπουργός.

Συμμεριζόμενος την ανάγκη επαναθέρμανσης του ζητήματος των ελληνικών αξιώσεων και με το οικογενειακό του σπίτι στα Καλάβρυτα καμένο, όπως ανέφερε, απ' τα στρατεύματα κατοχής, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, συνέστησε προσοχή και νηφαλιότητα όχι για να παραπεμφθεί το ζήτημα εκ νέου στις ελληνικές καλένδες, αλλά για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη δυνατή τεκμηρίωσή του.
Keywords
Τυχαία Θέματα