Financial Times : ΘΥΜΑΤΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΩΣΙΑ...

Θύμα κερδοσκόπων επενδυτών μπορεί να πέσουν Ελλάδα και Ρωσία που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρέους αναφέρουν οι Financial Times την Δευτέρα.
Πότε ένα τεράστιο χρέος που έχουν οι δύο χώρες μπορεί να επιφέρει καίριο πλήγμα στις οικονομίες τους και την αγορά...
αναρωτιέται ο Mohamed
El Erian συντάκτης του άρθρου των Financial Times διαπιστώνοντας ότι «Οι επενδυτές έχουν πολλά να πουν για το θέμα αυτό φέτος».

Όπως έχουν δείξει τόσο η Ιταλία όσο και η Ιαπωνία, ορισμένες χώρες μπορεί να επιβιώσουν αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα με μεγάλα χρέη, ιδιαιτέρως αν η λήξη αποπληρωμής τους δεν είναι εμπροσθοβαρής και ο ιδιωτικός τομέας έχει εγγυήσεις αποζημίωσης αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου.

Το θέμα μπορεί να πάρει πιο περίπλοκη τροπή εάν η οικονομική ανάπτυξη - το καλύτερο αντίδοτο για την αντιμετώπιση του υψηλού χρέους – παραμείνει επίμονα κολλημένη σε χαμηλά επίπεδα.

O Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει ο συντάκτης του άρθρου, προσπαθεί να ηρεμήσει τις ανησυχίες αυτές, σημειώνοντας ότι δεν έχει κανένα σχεδιασμό για Grexit και το επίκεντρο της πολιτικής του θα είναι η εξασφάλιση μετριοπάθειας στην Ευρωζώνη για τη λιτότητα. Οι επενδυτές όμως δικαιολογημένα έχουν τρομάξει συνεχίζει το άρθρο από την πιθανότητα ριζικών αλλαγών στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας και των συναλλαγματικών ισοτιμιών.
Keywords
Τυχαία Θέματα