H Aίγυπτος ετοιμάζεται για την ετυμηγορία στη δίκη του Μουμπάρακ

Την τύχη του πρώην πανίσχυρου ηγέτη της Αιγύπτου καθορίζει το Σάββατο το δικαστήριο που θα αποφασίσει εάν ο Χόσνι Μουμπάρακ είναι υπεύθυνος για συνέργια στη δολοφονία και την απόπειρα δολοφονίας δεκάδων διαδηλωτών το 2011, πριν την ανατροπή του, αλλά και για υποθέσεις διαφθοράς.....

Η απόφαση και η ποινή που τυχόν θα του επιβληθεί
κινδυνεύει να γίνει η θρυαλλίδα νέων εντάσεων στους δρόμους της Αιγύπτου, οι ισορροπίες στην οποία παραμένουν επισφαλείς.
Αν κριθεί ένοχος για τις κατηγορίες που του αποδίδονται, στον Χόσνι Μουμπάρακ -που ήταν το πανταχού παρόν πρόσωπο της εξουσίας για τριάντα χρόνια μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου του 2011- μπορεί να επιβληθεί ποινή φυλάκισης που ξεκινά από τρία χρόνια μέχρι καταδίκη σε θάνατο. Μαζί του δικάζονται οι γιοι του και οι επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας του.

Η ετυμηγορία και η επιβολή της ποινής θα μεταδοθεί σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση. Για τη συνεδρίαση του Σαββάτου θα βρίσκονται επί ποδός 5.000 αστυνομικοί και 2.000 στρατιώτες, ενώ ο ίδιος ο Μουμπάρακ θα μεταφερθεί από το στρατιωτικό νοσοκομείο που νοσηλεύεται στο χώρο που γίνεται η δίκη με ελικόπτερο.

Πηγή: in.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα