H SAMSUNG ΕΚΘΡΟΝΙΣΕ ΤΗ ΝΟΚΙΑ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ…


H νοτιοκορεάτικη Samsung «εκθρόνισε» τη Μεγάλη Πέμπτη μετάαπό 14 χρόνια την φινλανδική Nokia στην παγκόσμια αγορά κινητής τηλεφωνίαςσύμφωνα με το Reuters. Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Samsung ξεπέρασε σε πωλήσειςτη Nokia για πρώτη φορά στην ιστορία στο πρώτο τρίμηνο του 2012. Σύμφωνα μεεκτιμήσεις, το πρώτο
τρίμηνο του τρέχοντος έτους η Samsung πώλησε 88εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα, έναντι των 83 εκατομμυρίων της Nokia....

«Μετά 14 χρόνια ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών, ηεκθρόνιση από την πρώτη θέση θα αποτελέσει δυνατό χτύπημα για τη Νοkia –αντίθετα στη Samsung θα χορεύουν από την αίθουσα συνεδριάσεων μέχρι τοεργοστάσιο» δήλωσε χαρακτηριστικά αναλυτής της αγοράς κινητής τηλεφωνίας.
Πάντως, κάποιοι συνάδελφοί του θεωρούν ότι η θέση του «Νο 2»δεν θα έχει μεγάλη διαφορά για τη Nokia.«Θα τους ζημιώσει σε επίπεδο δημόσιων σχέσεων, αλλά στηνπράξη δεν αλλάζει τίποτε: σε τελική ανάλυση τα προβλήματα είναι τα ίδια, είτεπαραμείνουν το Νο 1 είτε γίνουν το Νο 2» ανάφερε κάποιος άλλος αναλυτής.
Οι φινλανδοί αντιμετωπίζουν προβλήματα στην αγορά έξυπνωνκινητών, ωστόσο η κυριαρχία τους στα κινητά χαμηλότερου κόστους τους επέτρεψενα παραμείνουν ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών από πλευράς πωλήσεων.
Η Nokia θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα τριμήνου την προσεχήεβδομάδα, ενώ η Samsung στις 27 Απριλίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα