Interfax: Η Ρωσία θα στείλει δύο πολεμικά σκάφη και πεζοναύτες στη Συρία

Δύο σκάφη του ρωσικού πολεμικού Ναυτικού θα πλεύσουν προς τη Συρία κατά τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή του πρακτορείου Interfax. Τα πλοία θα μεταφέρουν έναν αδιευκρίνιστο αριθμό πεζοναυτών, με σκοπό να προστατευθούν οι ρώσοι πολίτες που βρίσκονται στη Συρία, ενώ θα συνδράμουν και στην προστασία της ρωσικής βάσης που βρίσκεται στο λιμάνι Ταρτούς....

«Πρέπει να προστατεύσουμε του πολίτες μας», δήλωσε από την πλευρά του στο Interfax ο υποστράτηγος Βλαντιμίρ Γκραντούσοφ. «Δεν θα εγκαταλείψουμε τους ρώσους και
θα τους φυγαδεύσουμε από την εμπόλεμη ζώνη, εάν είναι απαραίτητο», συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, το κάθε ένα από τα δύο πλοία έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει μέχρι 150 πεζοναύτες και περίπου 12 τεθωρακισμένα άρματα μάχης.

Η αποστολή ρωσικών δυνάμεων στη Συρία αντανακλά την εντεινόμενη ανησυχία της Μόσχας για την κατάσταση στη Συρία, όπου συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των αντικαθεστωτικών ανταρτών.
Έως τώρα, η Ρωσία εμφανίζεται αντίθετη σε ενδεχόμενη απομάκρυνση του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ από την εξουσία, μολονότι την προηγούμενη εβδομάδα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών υπονόησε ότι υπάρχουν διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας προκειμένου να χαραχθεί μία κοινή στρατηγική για την μετά Άσαντ εποχή.
Τα σχόλια αυτά προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, που αποσαφήνισε ότι η Μόσχα δεν αναμιγνύεται σε ανατροπές καθεστώτων.
Keywords
Τυχαία Θέματα