Kράτηση 45 ημερών για τα τέσσερα μέλη του ΔΠΔ στη Λιβύη

Τα τέσσερα μέλη της αποστολής του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), που κρατούνται από την Πέμπτη στη Λιβύη, τέθηκαν την Κυριακή υπό προσωρινή κράτηση για 45 ημέρες, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος της λιβυκής εισαγγελίας.....
«Τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση για 45 ημέρες στο πλαίσιο μιας έρευνας», δήλωσε ο συγκεκριμένος αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες. Ο Άτζμι αλ Ατίρι, επικεφαλής της ταξιαρχίας της Ζέντεν που κρατά τους τέσσερις
αυτούς ανθρώπους, δήλωσε ότι η αποστολή του ΔΠΔ κρατείτο μέχρι πρότινος σε ένα σπίτι και «μεταφέρθηκε την Κυριακή σε φυλακή έπειτα από αίτημα του γενικού εισαγγελέα».
Σύμφωνα με το ΔΠΔ τέσσερα μέλη του προσωπικού του κρατούνται από την Πέμπτη στη Ζέντεν, 170 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τρίπολης, όπου είχαν μεταβεί για να συναντηθούν με τον Σάιφ αλ Ισλάμ, γιο του Μουάμαρ Καντάφι.Κατηγορούνται για κατασκοπεία επειδή προσπάθησαν να ανταλλάξουν έγγραφα με τον Σάιφ αλ Ισλάμ.
Την Κυριακή, ο εκπρόσωπος της Λιβύης στο ΔΠΔ, ο Άχμεντ Τζεχάνι, είχε διευκρινίσει ότι μόνο δύο μέλη της αποστολής κρατούνται: η Αυστραλή Μελίντα Τέιλορ και η Λιβανέζα διερμηνέας της Έλεν Άσαφ έχουν συλληφθεί, ενώ οι δύο άνδρες, ένας Ρώσος και ένας Ισπανός υπήκοος, έμειναν μαζί τους με τη θέλησή τους. Ο Ατίρι δεν διευκρίνισε για ποιο λόγο οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν στη φυλακή, αφού δεν τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.
Keywords
Τυχαία Θέματα