Nέες κινητοποιήσεις μετά το αδιέξοδο για τη μεταφορά μαθητών

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων αφήνει ο δήμαρχος Μαρκόπουλου καθώς παραμένει το αδιέξοδο στην πληρωμή των μεταφορικών των μαθητών για το σχολικό έτος 2012-2013....
Το μεσημέρι της Τρίτης, οι σύλλογοι γονέων και καθηγητών θα πραγματοποιήσουν νέα συνάντηση με τον δήμαρχο Μαρκόπουλου μετά την άρνηση των μεταφορέων να δεχθούν την κοινή πρόταση των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών που προβλέπει ρύθμιση των χρεών του δημοσίου προς τον κλάδο τους και ρύθμιση της πληρωμής τους για το τρέχον έτος.

Σημειώνεται
ότι την προηγούμενη εβδομάδα, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, καταβλήθηκαν 17 εκατ. ευρώ (14 εκατ. ευρώ στις περιφέρειες και 3 εκατ. ευρώ στους δήμους) για την αποπληρωμή οφειλών προς τους μεταφορείς. Η επόμενη καταβολή οφειλομένων έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Νοεμβρίου, ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου είχαν καταβληθεί 22 εκατ. ευρώ.

Συγχρόνως κατατέθηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία η αρμοδιότητα για τη μεταφορά των μαθητών μεταφέρεται από τους δήμους στις περιφέρειες.
Keywords
Τυχαία Θέματα